Soylu'dan 'saldırganla fotoğraf' açıklaması: Sonra gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından, Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlardan Murat Alp adlı kişiyle çektirildiği belirtilen fotoğrafın gerçek olduğunu, ancak fotoğraf çekildiği sırada bu kişinin durumunun bilinmediğini açıkladı. Soylu, olay gecesi gittikleri İncek'te karakolu ziyaret ettiklerini, bu sırada mahalle eşrafından bazı kişilerin fotoğraf çektirmek istediğini, söz konusu fotoğraftaki kişinin saldırganlar arasında olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alındığını ve halen gözaltında olduğunu söyledi.

"Aşağılıksınız!" ifadesiyle başlayan açıklamada Soylu, "Yaklaşık 3.5 saat karakolda bulunmamızın ardından olayla ilgili yapılması gereken gözaltı talimatlarını verip karakoldan ayrıldık. Bu esnada orada bulunduğumuzu bilen mahalle eşrafı karakolda bizimle fotoğraf çektirmek istedi ve ayrılırken bir çok kişiyle fotoğraf çektirdik. Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çektirip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır. Talimatlarımız sonrası tahkikatın derinleştirilmesi sonucu 48 kişinin ifadesi alındı ve ifadesi alınan bu şahıs da savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındı ve halen gözaltındadır. Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar. Biz bu konuda gereğini yapmışız ve yaparız" dedi.

Olayla ilgili gözaltına alınanlardan 19'u serbest bırakılırken 4 kişi ise halen gözaltında tutuluyor. 6 kişinin ise halen arandığı öğrenildi.

Cenazeye saldıran kişinin Bakan Soylu'yla fotoğrafı çıktıCenazeye saldıran kişinin Bakan Soylu'yla fotoğrafı çıktı

Soylu'nun Twitter hesabından paylaştığı açıklama:

soylugdozel

Soylu: Saldırıda Alevi, Ermeni sloganı yokSoylu: Saldırıda Alevi, Ermeni sloganı yok