Çelik, Digiturk'e 'siyasi tasarruf' dedi iddiası

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in "Siyasi tasarruflar nedeniyle kanal sayısını azalttığınızdan üyeliğimi sonlandırmak istiyorum" diyerek Digiturk üyeliğini iptal ettiği öne sürüldü. Çelik'in gözaltındaki işlemleri sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e yöneltilen suçlamalardan birinin Digiturk aboneliğini iptal ettirmesi olduğu öne sürüldü. Çelik'in iptal dilekçesinde “Siyasi tasarruflar nedeniyle kanal sayısını azalttığınızdan üyeliğimi sonlandırmak istiyorum” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütülen FETÖ soruşturmasında gözaltına aşınan avukat Celal Çelik'e "terör örgütü üyeliği" suçlaması yöneltiliyor. Digiturk aboneliğini iptal ettiren Çelik'in, iptal dilekçesinde ise “Siyasi tasarruflar nedeniyle kanal sayısını azalttığınızdan üyeliğimi sonlandırmak istiyorum” dediği öne sürüldü. Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanallar Digiturk'ten çıkarılmıştı.

Çelik’in, başka bir FETÖ davasında tutuklanan Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı ve ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen Doç. Dr. Fatih Gürsul ile bağlatısı olduğu da iddialar arasında.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi de olan Çelik, 12 Eylül 2010’da yapılan referandum sonrasında, Yargıtay’da oluşan Gülen cemaati yapılanmasına tepki olarak hakimlikten istifa etmişti. Çelik, istifasının ardından Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapmaya başlamıştı.