PSKAD: İnsanlığın bittiği nokta

Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıya PSAKD'den kınama: Saldırı insanlığın bittiği noktadır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yönelik saldırıya ilişkin tepkiler sürüyor. Birçok Alevi derneği ve Alevilik alanında çalışmalar yapan kişilerden tepkiler sürerken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi de yapılan saldırıyı kınadı.

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi yaptığı açıklamada, "Bizler bu senaryoyu Madımak Oteli'nden, Gazi'den, Çorum'dan, Maraş’tan çok iyi biliyoruz. Bizler biliyoruz ki bu saldırının sorumlusu, toplumu nefret söylemi ve faşizan uygulamaları ile bölen siyasi iktidardır" dedi.

'MADIMAK, GAZİ, ÇORUM MARAŞ'TAN BİLİYORUZ...'

"Bizler bu senaryoyu Madımak Oteli'nden, Gazi'den, Çorum'dan, Maraş’tan çok iyi biliyoruz" diyen PSKAD açıklamasında şöyle denildi, "Canımızın sırlanması sırasında kokuşmuş zihniyetli, karanlık yüzlü, arkalarında karanlık barbarlar, mezarlıkta bulunan Genel Başkanımız, Genel Sekreterimiz, MYK üyelerimiz, ABF MYK üyesi canlarımız, milletvekilleri, Hatun canımızın acılı ailesine ve sevenlerine saldırdılar. Bizler bu senaryoyu Madımak Oteli'nden, Gazi'den, Çorum'dan, Maraş’tan çok iyi biliyoruz. Yine aynı karanlık takkeli-sakallı ve kendini bilmez barbarlar ellerinde tüm ırkçı-milliyetçi kinleri dillerinde nefret saçan zehirli kelimeleri ile Hatun canımızın cenaze erkanına katılanları katletmeye yönelik saldırılarını gerçekleştirirlerken, orada bulunanların can güvenliğini sağlamakla sorumlu devlet yetkilileri bu barbarları izlemekle kalmayıp, milletvekillerinin telefonlarına cevap vermemiş; Ankara valisi “sataşma” diyerek olayı hafifletmeye çalışmıştır."

'ORTAK YAŞAM ÖZLEMİMİZE KAST ETTİLER'

Saldırının iktidardan kaynaklandığı belirtilen PSAKD açıklamasında, "Bizler biliyoruz ki bu saldırının sorumlusu, toplumu nefret söylemi ve faşizan uygulamaları ile bölen siyasi iktidardır. Barbarlaşmış, vicdanını yitirmiş, insanlığını yitirmiş alçakların dillerinden dökülenler ise, insanlığımızın geldiği karanlık noktayı göstermektedir. 'Ermenileri, Alevileri bu topraklarda istemiyoruz' diyerek kardeşliğimize, birliğimize, ortak yaşam özlemimize kast etmişlerdir. Hatun canımızın sırlanmasından sonra mezardan çıkartılması, yaşadığımız topraklarda vicdanın ve insanlığın bittiği noktadır" denildi.

Açıklamada son olarak şöyle denildi: "Hakk’a yürüyen canımızın dili, inancı, etnisitesi, ideolojisine bakmaksızın bizim gözümüzde candır. İnsan olmak, Alevi İnancına sahip olmak, yolun gereğini yerine getirmek bunu gerektirir. Bizler, yaşadığımız bu vahim olaydan kaynaklı başta Aysel Tuğluk ve ailesi olmak üzere tüm canlarımıza sabırlar diliyoruz. İnancımıza, inancımızın gerekliliklerine ve Hakk’a yürüyen canımıza yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırılara ve gerici yobaz barbarlar sürüsüne boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz." (HABER MERKEZİ)