Plajda bira içen doktorlara validen suçlama

Zonguldak'ta plajda bira içen iki kadın doktorun gece yarısına kadar gözaltında tutulmasına tepkiler sürerken, valilik doktorları 'sarhoşluk seviyesinde toplumu rahatsız etmiş olmak'la suçladı. Plajda içki içmenin yasak olduğunu söyleyen CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise belediyelerine karşı algı operasyonu yapıldığını önü sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, plajda bira içen 2 kadın doktora polisin para cezası kesmesinin 'içki kontrolü' ile ilgili olmadığını davranışlarından dolayı yapılan ihbar üzerine olduğunu söyledi.

Kadın doktorların sarhoş olduğunu savunan ve “bu seviyede sorumluluk sahibi olan kamu görevlilerinin çocukların çok olduğu bir yerde sarhoş dolaşmasının çok yanlış olduğunu” söyleyen Çınar, “Polisin işini yaparken bu arkadaşların sarhoşluk seviyesinde toplumu rahatsız ettiği anlaşılmış ve polis görevini yapmıştır” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AKDEMİR: KUMSALDA İÇKİ KULLANIMI YOKTUR

Yaşananlara ilişkin CHP'li Zonguldak Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de bir açıklama yaptı. Belediyelerine yönelik algı operasyonu yapılmak istendiğini öne süren Akdemir şunları söyledi:

"Halkımızın huzuru konusunda elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Bu nedenle belli kurallarımız vardır. Zaten plajımızın kapısında o kurallarımız yazmaktadır. Kumsalda halkımız, çocukları ile birlikte denize girmektedirler. Alkol kullanmak isteyen vatandaşlarımız restoran kısmında alkol alabilmektedirler. Kumsalda içki kullanımı yoktur. Kimsenin rahatsız olmaması adına bu kurallar vardır ve bu kurallara halkımız uymak zorundadır. Bu anlamda mesleğini sonradan öğrendiğimiz doktor arkadaşlarımız keşke daha makul ölçüde arkadaşlarımıza yardımcı olsalardı, konu buralara kadar gelmezdi. Restoran kısmında böyle bir hak varken, sahilde alkol alınması ve görevli arkadaşlara yardımcı olunmaması durumunda uyarı anlamında müdahale yapılması gerekiyordu."

'ALKOL HERKESTE AYNI ETKİYİ VERMEYEBİLİR''

Başkan Akdemir, kumsalda alkol kullanımı nedeniyle farklı şeyler yaşanabileceğini öne süren Belediye Başkanı şöyle devam etti: "Alkol herkeste aynı etkiyi vermeyebilir. Gerek zabıta personelimiz, gerek polis memuru arkadaşlarımız görevlerini kanunlar çerçevesinde yapmışlardır. Vatandaşlarımız Kapuz Plajını huzurlu, temiz, güvenli olduğu için tercih ediyor. Yasakçı bir zihniyete sahip olmadığımızı, halkımızın huzuru ve güvenliği için kurallara uyulması gerektiğinin altını çiziyorum. Bayan arkadaşlarımıza karşı asla yanlış bir tavrımız olmamıştır olmaz da. Bu konunun bu kadar büyümesinde de belediyemize karşı bir algı operasyonu yapılmak istendiğini düşünüyorum. Bir eğitimci belediye başkanı olarak bu tarz algılara ve düşüncelere, haberlere karşı olduğumu söylemek istiyorum. Konu bundan ibarettir. Biz, CHP’li bir belediye olarak asla ve asla yasakçı bir zihniyete sahip değiliz. Toplumumuzda belli kurallar çerçevesinde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

PARA CEZASI KESİLMİŞTİ

Geçen salı günü meydana gelen olayda iki kadın doktor Kapuz Plajı'nda portatif sandalyelerine oturup güneşlenirken yanlarına gelen plaj görevlisi içki içmenin yasak olduğunu söyledi. Doktor S.Ç., 'kamuya açık alanda kimseye rahatsızlık vermeden içki içebileceklerini söyleyince' çıkan tartışma üzerine gelen polis iki kadın doktoru karakola götürdü 'Çevreye rahatsızlık vermek'ten 109'ar lira idari para cezası kesti. Ancak doktorların alkol durumları ya da şikayetin neden kaynaklandığı açıklanmadı. (ZONGULDAK-DHA)

zonguldak3