Roboski aileleri 298. kez adalet istedi

Roboski aileleri her hafta olduğu gibi bu perşembe gününü de mezarlıkta geçirdi. 298. haftada yine adalet talep ettiler.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Savaş uçaklarından atılan bombalarla hayatını kaybedenlerin yakınları, 298 haftadır Roboski mezarlığına giderek adalet talebinde bulunuyor.

Roboskili aileler adına açıklama yapan Veli Encü, "Katliamın failleri bellidir. Katiller yargılanıncaya kadar mücadelemizin aynı kararlılıkta devam edeceğini belirtmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren Encü, Hakkari'nin Oğul köyünde SİHA'larla vurulan sivillere de değindi ve "Hakkari'de SİHA'larla vurulan 4 sivil için de Roboski'deki tutum sergilenmekte ve benzer açıklamalar yapılmaktadır. Kürtlere yapılan her katliam sonrası sergilenen bu tutum bir gelenek, bir politika haline gelmiş" dedi.

CENAZEYİ HEDEF ALAN SALDIRISINA KINAMA

Roboski aileleri adına açıklama yapan Veli Encü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yönelik saldırıyı da kınayarak şöyle dedi:

"Ankara İncik mezarlığında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin defni sırasında gerçekleşen ahlak dışı, saygısız ve çirkef saldırıyı kınıyoruz. Aysel Tuğluk'un annesini mezardan çıkartanlar Madımak'ta insanları yakanlar, metropol kentlerinde Kürt işçilere saldıranlar, Maraş'ta insanları katleden zihniyetin devamıdır."