Özgecan Aslan'ın ailesi ve avukatının açıklamasına izin verilmedi

Özgecan Aslan cinayeti davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Fatih Gökçe, "cinsel saldırı suçundan" verilen hapis kararının bozulması üzerine yeniden hakim karşısına çıkarıldı. Duruşma 29 Ekim'e ertelenirken, adliye bahçesinde yapılmak istenen açıklamaya izin verilmedi. Bahçenin dışında açıklama yapan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan, "Daha önceden burada konuşmamıza izin verilip de şu an verilmemesinin bir amacı var mı bilmiyorum. Kamuoyu baskısı eskisi gibi olmadığı için, sanırım birileri güç alıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan'ı öldüren sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken ve baba Necmettin Altındöken  'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme' gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmişti. Sanık Fatih Gökçe'nin ise 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapisle cezalandırılması kararlaştırılmıştı.

YARGITAY KARARI BOZDU, YENİDEN YARGILANIYOR

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cezaevinde öldürülen Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken hakkındaki hapis cezalarını uygun bulurken Fatih Gökçe hakkında 'cinsel saldırı' suçundan verilen 24 yıl hapis cezasını ise delil yetersizliğinden bozdu. Osmaniye'deki cezaevinde bulunan Fatih Gökçe, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanan davaya internet üzerinden katıldı.

'ÖZGECAN'A CİNSEL SALDIRIDA BULUNMADIM'

Duruşmada savunma yapan Fatih Gökçe, maktule cinsel saldırıda bulunmadığını söylerken kendisini suça sürüklediklerini iddia etti. Cezaevine girdiği günden bu yana tek kişilik hücrede kaldığını belirten Gökçe, "Olaydan sonra maktulün ellerinin benim arabamda bulunduğu söylendi. Tedirgin oldum, ne yaptığımı ne konuştuğumu bilmiyorum. Beni suça sürüklüyorlar, iftira atıyorlar. Ben bunları ailemin şerefi için söylüyorum. Bu işi benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar. Bunları koruyan birileri var. Daha önce ifade verirken kendimde değildim. Şu anda bile elim ayağım titriyor. İfade vermekte zorlanıyorum" dedi.

Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan'ın geldiği duruşmayı, Mersin ve Adana Barosu ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve bazı kadın örgütleri de izledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma, eksiklerin giderilmesi için 29 Ekim'e ertelendi. 7 saat süren yargılamada Gökçe, hakkındaki suçlamaları reddederken, avukatı ise Yargıtay'ın bozma kararına katıldıklarını ama eksik bulduklarını söyledi.

ADLİYE BAHÇESİNDEKİ AÇIKLAMAYA İZİN VERİLEMEDİ

Duruşma sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan ve Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük'ün konuşması polisler tarafından engellendi. Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla adliye bahçesinde açıklama yapılmasının yasak olduğunu belirten polisler, grubu dışarı çıkarmak için çevik kuvvetten destek istedi.

Avukat Küçük'ün çabalarına rağmen polisler, grubu adliye bahçesinden çıkarttı. Açıklamaya adliye bahçesinin dışında yapan Küçük, şöyle konuştu:

"Mahkeme, Fatih Gökçe'nin savunmasını yeniden aldı, sorular soruldu. Gökçe savunmasını yaptı ve duruşma ertelendi. Aslında bu bozma kararını öğrendiğimiz günden itibaren, bu kararın kesinlikle hukuka uygun olmadığını, adam öldürme gerekçesinin zaten nitelikli cinsel saldırı suçlarının delillerini ortadan kaldırmak, yok etmek amacıyla suçu işledikleri ve mevcut diğer delillerle birlikte adli tıp raporu ve tanıkların beyanları, Suphi Altındöken'in, Fatih'in nitelikli cinsel saldırı suçu işlediği yönündeki beyanları ile suçun işlendiği kesinliğe varmıştır. Bu nedenle mahkemenin direnme kararı vereceğini umuyoruz."

'KAMUOYU BASKISI ESKİSİ GİBİ OLMADIĞI İÇİN BİRİLERİ GÜÇ ALIYOR'

Yaşasın Aslan ise, adliye bahçesinde açıklama yapılmasına izin verilmemesine tepki göstererek, "Çok şey söyleyecektim ama demorolize olduğum için fazla konuşacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Daha önceden burada konuşmamıza izin verilip de şu an verilmemesinin bir amacı var mı bilmiyorum. Kamuoyu baskısı eskisi gibi olmadığı için, sanırım birileri güç alıyor. Mahkeme heyetinin saatlerdir caninin dalga geçmesine rağmen, saatlerce manevra yapmasına rağmen bunun görüldüğünü düşünüyorum. Mahkenin Türk Milleti'nin nabzına göre karar vereceğini umuyorum" dedi. (MERSİN/DHA)