Cumhuriyet davasına 'adalet' giremedi

Cumhuriyet davasını izlemek için İzmir'den gelen Cafer Solgun, duruşmaya alınmayınca adliye önünde protestoda bulundu. Üzerinde 'Adalet' yazılı tişört bulunduğu için içeri alınmadığını belirten Solgun "Bana 'adalet tişörtüyle içeri giremezsin' diyorlar. 'Başka tişörtüm yok' dedim. Bu sefer de 'Ters giy' dediler. Ters giyince de, 'Bu tişörtle içeri giremezsin' dediler. Tişörtü çıkardım, 'Çıplak giremezsin' dediler. En sonunda da, 'Salonda yer yok' dediler" diyerek tepkisini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

SİLİVRİ - İzmir'den Cumhuriyet davası için Silivri'ye gelen Cafer Solgun adlı kişi, duruşmaya alınmayınca  adliye önünde eylem yaptı.

Duruşmayı izlemek üzere İzmir'den geldiğini belirten Solgun, üzerindeki 'Adalet' yazılı tişört nedeniyle içeri alınmadığını söyledi. Ne yaptıysa duruşma salonuna alınmadığını belirten Solgun, görevlilerle yaşadığı diyaloğu şöyle aktardı:

"Bana 'Adalet tişörtüyle içeri giremezsin' diyorlar. 'Başka tişörtüm yok' dedim. Bu sefer de 'Ters giy' dediler. Ters giydim ama 'Bu tişörtle içeri giremezsin' dediler. Tişörtü çıkardım, 'Çıplak giremezsin' dediler. En son da, 'Salonda yer yok' dediler. Dayanışma için basın özgürlüğü için buradayım. Burada olmaya devam edeceğim" dedi.

Adliye önünde tişörtünü göstererek protestoda bulunan Solgun, engellemelere rağmen gazetecilerle dayanışmada bulunmaya devam edeceğini söyledi.