'Aksakallı'yı bu açıklama ÖKK'den aldı'

Korgeneral Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetler'den alınmasında, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamasının etkili olduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Korgeneral Zekai Aksakallı'nın Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararıyla Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2'nci Kolordu Komutanlığı'na kaydırılmasıyla ilgili yeni bir iddiada bulundu.

Aksakallı'nın darbe girişimiyle ilgili olarak "TSK’da kriz ve olağanüstü durumlarda ilk  haber alınır alınmaz ‘Personel kışlayı terk etmesin’ emri verilir. Birlik  komutanları kışlalarında mesaiye devam eder. Her zaman uygulanan bu temel ve  basit kural 15 Temmuz 2016’da ilk haber alındığı zaman uygulanmamıştır. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı" dediğini hatırlatan Selvi, "Bu sözlerin hedefinin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar olduğu söylendi. Aksakallı için sonun başlangıcı yorumları ise o tarihten itibaren yapılmaya başlandı" ifadesini kullandı.

Selvi, "Zekai Paşa konusu" başlıklı yazısında,  2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in Aksakallı hakkındaki açıklamalarının da bir başka unsur olduğunu yazdı.

Aksakallı, söz konusu "görev değişikliği" kararına tepki göstererek istifa etmişti.