Almanya büyükelçisi Silivri'de

Alman büyükelçi Erdmann Silivri'de tutuklu bulunan Deniz Yücel ve Peter Steudtner'i ziyaret etti. Türkiye'de dokuz Alman vatandaşı tutuklu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Türkiye'deki büyükelçisi Martin Erdmann, tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ve Büyükada'daki operasyonda tutuklanmış olan insan hakları eylemcisi Peter Steudtner'i Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ankara'da görev yapan Alman Büyükelçi Martin Erdmann'ın Silivri Cezaevi'nde Alman ve Türk vatandaşlığı bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel ile Alman vatandaşı Peter Steudtner'le salı günü birer saat Silivri Cezaevi'nde görüştüğü açıklandı.

Bakanlık, temmuz ayında tutuklanan insan hakları aktivisti Steudtner'le ilk kez bir büyükelçilik temsilcisiyle bir araya geldiğini doğruladı. Erdmann' tarafından yapılan açıklamaya göre Yücel ve Steudtler'in durumu ve ikisiyle de görüşmeleri yoğun geçti.

Erdmann'ın bugünkü ziyareti Yücel'i ikinci, Steudtner'ı ilk ziyareti olacak. Almanya vatandaşı olan Steudner'ın konsolosluk desteği alma hakkına sahip olsa da  daha önce görüşmelerine izin verilmemişti.

Yücel "Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle” suçlanırken, Steudtner'e "silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçlaması yöneltiliyor.

Alman Büyükelçi, Türkiye'de tutuklu bulunan bir başka Alman vatandaşı Meşale Tolu'yu da cezaevinde ziyaret etmek istiyor.  ETHA çevirmeni Meşale Tolu'nun da tutuksuz yargılanmasına ilişkin başvurusu incelenecek. Hakkında hazırlanan iddianamede Tolu'nun Marksist-Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi olduğu iddia ediliyor.

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye'de 22 Alman vatandaşı gözaltına alındı. Dokuz Alman vatandaşının halen tutuklu olduğu söyleniyor. (Deutsche Welle Türkçe)