Memduh Boydak: Bank Asya'nın sahiplerinin Cemaat olduğunu bilmiyordum

Kayseri'de tutuklu iş insanları Boydak'lar hakim karşısına çıktı. 'Ben suç işlemedim' diye konuşan Memduh Boydak, "Bankanın sahiplerinin cemaat olduğunu bilmiyordum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri 2’nci Ağır ceza Mahkemesi’nden Pazartesi günüden bu yana devam eden 68 sanıklı 'FETÖ' davasının bu sabahki bölümünde Hacı Boydak, savunma yaptı. Savcılık tutuklu Boydak'ların ve diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

MEMDUH BOYDAK: SON ANA KADAR AİHM’E GİTMEYECEĞİM

Duruşmada, Boydak Holding eski CEO’su Memduh Boydak ise 'son ana kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitmeyeceğini' söyledi. 'Bank Asya’nın kapanmasının işine gelmediğini' söyleyen Memduh Boydak, savunmasında şunları söyledi; "Ben suç işlemedim. Yaşanan olay sonrası birçok kişi bize küfür etti. Devletim ve milletim için canımı veririm ama haksız yere saçımdan bir tel alınırsa kimse kusura bakmasın orada dur derim. Cezaevindeki 4 Boydak soyisimli kişi nedeniyle devletin KDV gelirinden dolayı 3 milyar TL zararı vardır. Bank Asya için attığım tweetten bahsedildi. Bank Asya’nın kapanması işime gelmiyordu. Ticari kaygı ile bu tweeti attım. Bankanın sahiplerinin Cemaat olduğunu bilmiyordum"

ŞÜKRÜ BOYDAK: MAĞDUR OLDUK

Tutuklu Boydak Holding Eski Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Boydak ise "Dinlenen hiçbir tanık benim terör örgütü üyesi olduğunu söylemedi" dedi. Şükrü Boydak savunmasına şöyle devam etti; ". 13 aydır tutukluyum. Ağrılarım var. İlaçlarla ayakta duruyorum. Bir sene önce trilyonluk adamdık. Şimdi mağdur olduk. Bazı medya kuruluşları öküz altında buzağı arıyor. Terör örgütü üyeliği ile yargılanmam gururuma dokunuyor. Bir suçumuz varsa bizi cezalandırın. Bizim suçumuz yok. Hiçbir suçum olmadığı halde evde hapis cezasına bile razıyım" (DHA)