9 ilde şarap şirketlerine operasyon: 55 gözaltı

Polis İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Nevşehir'deki 9 şarap firmasına operasyon düzenledi. 55 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ilde 4 şarap firmasına yönelik operasyon düzenledi. 55 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, vergi kaçakçılığı yaptığı iddia edildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iddiaya göre 4 şarap firmasının sattığı ürünlerin üzerlerinde bulunan mantar tapayı kapatan folyo kaplamanın uzun ve gevşek tutulduğunu tespit etti. Polisin verdiği bilgiye göre bu firmalar bandrolleri şişeye yapıştırmayarak, kaplama üzerine yapıştırılan TAPDK bandrollerini ürünler satıldıktan sonra toplayıp  yeni üretilen şaraplara takarak vergi kaçırıyordu.

55 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Polis ekipleri şüphelilerin bu yolla 4 milyon lira vergi kaçırdığını ileri sürdü. Polis ekipleri 4 şarap firmasının İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Nevşehir'deki fabrika ve depolarının da arasında bulunduğu 55 adrese bugün eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda toplam 55 kişi gözaltına alınırken, 15 bin şarap şişesine el konuldu.

Gözaltına alınan 55 kişi İstanbul  Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (İSTANBUL/DHA)