Gitmeden önceki son sözleri: Sormayın

Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım savcıya şu ifadeyi verdi: 18 Temmuz’da uçakla İstanbul’a geldi. 20 Temmuz’da bizimle vedalaşıp, evden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz'e ilişkin yeni iddialar ortaya çıkıyor.  Adil Öksüz, 15 Temmuz sabahında Ankara Akıncı Üssü'nde yakalanmış ancak serbest bırakılmıştı.

Serbest kaldıktan sonra uçakla İstanbul'a giden Öksüz'ü havalimanında, 'FETÖ'nün Rusya imamı olduğu' iddia edilen ve aynı zamanda kayınbiraderi olan Ali Sami Yıldırım karşıladı. Halen İstanbul Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yıldırım savcılık tarafından Öksüz'ü havalimanında karşılamasına ilişkin olarak sorgulandı.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, Yıldırım ifadesinde, Adil Öksüz'ün kendisini 18 Temmuz günü aradığını ve ‘Başına bir hadise geldiğini, Gölbaşı İlçesi'nde gözaltına alındığını ve bir avukata ihtiyacı olduğunu' söyledi.

Kısa bir süre sonra kendisini tekrar arayıp, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyleyen Öksüz'e, ‘sorunun ne olduğunu' sorduğunu belirten Yıldırım, bunun üzerine Öksüz'ün ‘komik bir hadise olduğunu ve gelince anlatacağını' söylediğini kaydetti.

Yıldırım, Öksüz'ün ortak otoparklarında bulunan SIR plakalı iki aracını alarak kendisini Atatürk Havalimanı'nda karşılamasını istediğini, bunun üzerine Öksüz'ü havaalanından alarak Üsküdar Kısıklı'da aynı binada oturdukları kendi evine götürdüğünü belirtti.

'NEREYE GİTTİĞİMİ SORMAYIN'

Yıldırım, 20 Temmuz'da saat 12.00 sıralarında kahvaltı yaptıkları sırada bir yakınlarının aradığını ve ‘Adil Öksüz tutuklandı' şeklinde çıkan haberleri birlikte izlediklerini belirterek, bir süre sonra Öksüz'ün kendilerine “Bu şekilde devam ederse beni tekrar gözaltına alabilirler. Bana hiçbir şey sormayın, ben buralardan gidiyorum. Nereye gittiğimi de sormayın” dediğini ve arabasının orada kalmasını isteyerek zaman kaybetmeden evden çıktığını öne sürdü.