Almanya Büyükelçiliği hakkında icra takibi başlatıldı

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nde tadilat çalışması yapan inşaat firması, parasını alamadığını iddia etti. İcra müdürlüğüne yapılan başvuru üzerine, Almanya Büyükelçiliği hakkında icra takibi başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nde, tadilat yapan inşaat firması, sözleşmede yer alan parayı alamadığı gerekçesiyle, Ankara 7'nci İcra Müdürlüğü'ne başvurdu. Büyükelçilik hakkında icra takibi başlatıldı.

Almanya Büyükelçiliği, bir inşaat firmasıyla 2015 yılında sözleşme imzaladı. Büyükelçilik binasının A ve B bloklarının tuvalet ve banyolarında tadilat yapılması planlanıyordu.

Firma avukatı Tuğba Gürsoy, tadilat ve yenileme işlemlerinin, 2016 yılında tamamlandığı ve sözleşmede yer alan bedelini bir kısımı ödendiğini dile getirdi. Geri kalan 119 bin liranın ödenmediği belirten Gürsoy, gerekçe olaraksa işin uygunluk testinden geçmediğinin söylediğini aktardı.

'TEBLİGATIN ULAŞIP ULAŞMADIĞINI BİLMİYORUZ'

Anlaşmazlıkların giderilmesi için muhatap bulamadıklarını öne süren Tuğba Gürsoy, 2016 yılının Ağustos ayında Ankara 7'nci İcra Müdürlüğü'ne başvurarak icra takibi başlattıklarını belirtti. Gürsoy, şunları söyledi:

"Almanya Büyükelçiliği başka bir ülke sayıldığı için tebligat, uluslararası tebligat usullerine göre yapılıyor. Tebligat önce Adalet Bakanlığı Halkla İlişkiler Dairesi'ne gönderiliyor. Buradan Dışişleri'ne gönderilen tebligat, tercümesi ile birlikte inceleniyor. Uygun bulunursa büyükelçiliğe gönderiliyor. Biz şu anda tebligatın büyükelçiliğe ulaşıp ulaşmadığını dahi bilmiyoruz. Bürokratik işlemler nedeniyle şirket mağdur oluyor." (ANKARA/DHA)