'Adalet Nöbeti'ndeki konuşmaya 27 yıla kadar hapis talebi

Maçka Parkı'nda yapılan "Adalet Nöbeti"nde konuşma yapan Şenay Günaydın hakkında iddianame hazırlandı. Günaydın için 27 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bulunan Maçka Parkı'ndaki "Adalet Nöbeti"nde yaptığı konuşmada nedeniyle tutuklanan Şenay Günaydın hakkındaki iddianame tamamlandı. Günaydın için 9 yıldan 27 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan üç sayfalık iddianamede, Şenay Günaydın'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan "Adalet Yürüyüşü" sırasında Maçka Parkı'nda yaptığı konuşmanın sosyal medyada yayınlandığı belirtildi. İddianamede Günaydın'ın incelenen HTS kayıtlarında ByLock kullanıcılarıyla görüştüğü iddia edildi.

Günaydın'ın iddianamede yer alan ifadesinde konuşmasının bir basın açıklaması niteliğinde olmadığını, olay günü Maçka Parkı'na arkadaşlarıyla gezmek için gittiğini, orada gördüğü insanlardan etkilenerek bu konuşmayı yaptığını, konuşmayı birisinin telefonla çekip sosyal medyaya attığını söyledi. İnsanları sokağa davet etme amacının olmadığını ifade eden Günaydın, yanlış anlaşıldığını ve olay nedeniyle pişman dile getirdi.

İddianamede, "Şüphelinin yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden yaygınlık kazanarak ciddi bir tepki yarattığı gibi, gerçekleştiği zaman ve koşullar birlikte değerlendirildiğinde ve üslubundaki, 'Kimseye merhametim yok artık' cümlesiyle somutlaşan sertlik dikkate alındığında eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak suç işlediği" savunuldu.

Günaydın'a "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Suç işlemeye alenen tahrik etme", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. (İSTANBUL/DHA)