Acun Karadağ'a gece 1'de 'kontrol imzası!'

Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' eylemini 250 gün sürdüren ve ardından ev hapsi cezası alan öğretmen Acun Karadağ'ın dairesine gece  01.00 sularında giden polis, 'kontrol imzası' almak istedi. Ayağında elektronik kelepçe bulunan Karadağ, bunun resmi taciz olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 'işimi geri istiyorum' eylemini sürdüren öğretmen Acun Karadağ'a 13 Temmuz tarihinde ev hapsi cezası verildi. Elektronik kelepçeyle takibi sağlanan Karadağ'ın evine dün gece polis ekipleri giderek kontrol imzası talep etti.

Sosyal medya hesabından olayı duyuran Karadağ "Karakol polisi kapımı çalıyor. 8 gündür elektronik kelepçe var ayağımda. Kontrol imzası için 'arada geleceğiz' diyor. Resmî taciz. 'Nuriye ve Semih'i öldün mü?' diye uykudan dürterek uyandırdıkları gibi" sözleriyle polisin tutumuna tepki gösterdi.

GECE 01.00 ZİYARETİ YOĞUNLUĞA BAĞLANDI

Gece geç saatte yaşananları anlatan Karadağ, karakol polisi olduklarını söyleyen bir kadın ve bir erkek polis memurunun ellerinde bir dosya ile kapıyı çaldıklarını söyledi. Polislerin imza talep ettiğini belirten Karadağ "Zaten elektronik kelepçe var ne imzası" dediğini belirterek şöyle devam etti:

"'Niye bu vakitte geldiniz' diye sordum. 'Kusura bakmayın çok yoğunuz' dediler. Hemen avukatımızı aradık 'Bu da neyin nesi' diye. Avukatımız 'Böyle bir şey olamaz özel hayatın gizliliğine aykırıdır' dedi. Zaten elektronik kelepçe olan birisi imza da atamaz. Bunun üzerine ben de imzalamadım. Dosyayla birlikte gittiler."

(DUVAR)

Acun Karadağ: Ben çıkamayacağım ama sokak buraya gelecekAcun Karadağ: Ben çıkamayacağım ama sokak buraya gelecek