Hasan Akar'a 2 yıl 6 ay hapis

Atatürk'e hakaretten yargılanan Hasan Akar, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada paylaştığı  videodaki sözleri nedeniyle 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla tutuklanan Hasan Akar'ın yargılandığı dava karara bağlandı.

Bakırköy 18'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Akar, 'Atatürk'e hakaret' suçundan 1,5 yıl hapis, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 2,5 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme Akar'ın tutukluluğununun devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Nur Cemaati üyesi olduğu belirtilen Hasan Akar'a ait bir video internette yayınlanmıştı. Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'a hakartler içeren video tepki çekmiş ve Akar hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hasan Akar, yakalama kararından 43 gün sonra Bakırköy Adliyesi'ne teslim olmuş ve  çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Akar yargılandığı davanın ilk duruşmasında, ev ortamında kendisine bir gencin soru sorduğunu ve soru üzerine okuduğu kitaplardaki bilgileri naklettiğini söylemişti. Alıntı yaptığını söylediği kitapların isimlerini de söyleyen Akar, şu savunmayı yapmıştı:

"Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında dini hassasiyetimle söyledim. Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bilerek böyle bir suç işlemedim." (HABER MERKEZİ)