Çakıroğlu davasında karar

Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nurullah Semo, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davada yargılanan 29 sanık ise beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili dava karara bağlandı. Çakıroğlu'nu öldürmekten yargılanan Nurullah Semo ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sema ayrıca 'örgüt üyesi olmak' suçundan 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılının Şubat ayında çıkan kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah Semo, tutuklandı.

GAZETECİLER DURUŞMAYA ALINMADI

Daha sonra Semo'nun yanı sıra 31 tutuksuz sanık hakkında dava açıldı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün yapılan son duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah Semo, ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, annesi Özlem Erdem ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmaya basın mensupları ile izleyici alınmadı.

Önceki duruşmalarda savcı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah Semo hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ile 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail Bedir ve Sezgin Yılmaz hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 29 sanık hakkında ise 'birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti.

'MALA ZARAR VERME SUÇLAMASI' DÜŞTÜ

Bir önceki duruşmada ek mütalaa veren savcı, olayın gerçekleştiği kafenin sahibi F.K.'nin şikayetçi olmamasından dolayı sanıklar hakkında 'mala zarar verme' suçundan kovuşturmaya gerek olmadığını belirtip bu suçlamayla ilgili kamu davasının düşürülmesini istedi.  Olayın gerçekleştiği kafenin güvenlik kameralarının sökülmesi ve zarar verilmesiyle ilgili ise kimliği belirsiz 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bunun üzerine sanık avukatları da ek süre istedi.

Bugünkü duruşmada sanık avukatları ek mütaalaya yönelik savunma yaptı. Sanık avukatları, müvekkillerinin protesto halklarını kullanmak amacıyla üniversitede olduklarını, taş ve sopayı savunma amacıyla kullandıklarını öne sürdü.

SALONDA GERGİNLİK YAŞANDI

Sanık avukatlarının, ülkücü hareketin geçmişi hakkında beyanda bulunmak istemeleri üzerine taraflar arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme heyeti sanık avukatlarını uyardı.

Duruşma da söz alan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ise, "Benim oğlumun mücadelesi kendinden sonrakiler içindi. Verilecek ceza bir nebze olsun içimizi rahatlatacak" dedi.

Son sözü sorulan Nurullah Semo ise suçlamaları reddederek, kendisinin mağdur olduğunu söyledi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Nurullah Semo'yu 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ağırlaştılmış müebbet hapis ile 15 yıl hapis cezasına mahkum etti.

29 BERAAT ETTİ

Diğer sanıklardan İsmail Bedir'e yaralama suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün, Sezgin Yılmaz'a 3 yıl 7 gün hapis cezası verildi. Sanıklardan 29'u ise beraat etti.

Dava için İzmir Adliyesi'ne gelen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir eski Milletvekili Aslan Savaşan, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun arkadaşları, duruşma sırasında bahçede bekledi. Duruşma için adliyeye gelen gruptakiler  "Hepimiz Fırat'ız" sloganı attı.  (HABER MERKEZİ/DHA)