'Evimize korkarak gidiyoruz'

Suriyeli Emani ve 10 aylık bebeği için Sakarya’da yapılan cenaze töreninde mülteci bir kadın isyan etti. Mülteci kadın tacize uğradıklarını, mahkemeye başvurmak istediklerinde de “Bir şey çıkmaz” cevabı aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya’da kaçırılıp tecavüze uğrayan ve 10 aylık çocuğu ile katledilen Suriyeli Emani Arrahman ve bebeklerinin cenazesi gerçekleşti. Sakarya Merkez Orhan Camii’de yapılan cenaze törenine yüzlerce vatandaş katılırken, katledilen kadının kardeşi ve eşi, cenazede sinir krizi geçirdi. Kadın cenazesi , İdlib’te toprağa verildi.

Ekmek ve gül'de yer alan habere göre, cenaze törenine katılan mülteci bir kadın “Biz de tacize uğruyoruz, sesimizi çıkaramıyoruz. Mahkemeye başvurmak istedik bir şey çıkmaz dediler. Sürekli bu sorunlarla karşılaşıyoruz, evimize giderken bile korkarak gidiyoruz’ diye haykırdı.

Yurt dışında yaşayan ve cenazeye katılan Neşe ismindeki bir kadın ise “Taciz ve tecavüzü ‘idam’ cezasının engelleyeceğine inanmıyorum. Öldürülen kadının mülteci olmasının bence hiçbir önemi yok. Ülkemizde öldürülmek için kadın olmak yeterli’ dedi. Cezai yaptırımların hukuk kurallarına uygun şekilde işlemediğini söyleyen Neşe, erkeklerin taciz, tecavüz ve istismar davalarında iyi halden indirim almalarının bunun örneği olduğunu ifade etti.