Öldürülen avukatın meslektaşlarından açıklama

Gemlik'te kendisiyle ilgisi bulunmayan bir dava yüzünden vurularak hayatını kaybeden avukat Aksoy'un meslektaşlarından açıklama: Saldırı avukatlık mesleğine gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Gemlik ilçesinde vurularak hayatını kaybeden avukat Özgür Aksoy'un meslektaşları, Hukukun Üstünlüğü Platformu konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Avukatlık mesleği, adaletin tesisinde muhakemede olmazsa olmaz savunmayı temsil eder” denildi.

'SALDIRI AVUKATLIK MESLEĞİNİN MENSUPLARINA'

Saldırıda hayatını kaybeden Aksoy ve polis memuru İdris Büyükdönmez'e başsağlığında bulunan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Bu kutsal görevin ifası şüphesiz ki suçlu, mücrim kimseleri rahatsız edecek. Nezdimizde, meslektaşlarımıza yönelen her türlü şiddet eylemi, öncelikle adalete, ardından mesleğe ve avukatlık mesleğinin her bir mensubuna karşı gerçekleştirilmiş hükmündedir. Zira avukatlık mesleği ihtilafların kişisel güç gösterileri ve intikam gibi yöntemlerle değil, barışçıl ve adalete uygun bir şekilde çözülmesini sağlayan bir meslektir.”

'TOPLUMA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR'

Açıklamada adalet kavramına vurgu yapan avukatlar, hakkaniyet ve doğruluğun gözetildiği toplumlar, adalet kavramının güçlü olduğu toplumlardır diyerek şöyle devam edildi: “Bu bakımdan, hukukçulara olduğu kadar, toplumun her bir kesimine de büyük görevler düşmektedir. Hukuk bilinci toplumun kahir ekseriyetinde yer etmedikçe hukukun üstünlüğünden, hukuk devletinden bahsetmek mümkün olmaz. Saldırganın iki kişiyi öldürdüğü ve bir kişiyi yaraladığı bu olay, hak arama değil en kutsal hak olan hayat hakkının canice ortadan kaldırılmasıdır. Bu eylemi şiddetle kınıyor, bir kez daha böyle bir hadisenin yaşanmamasını temenni ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)