İçişleri Bakanlığı: Suriyeliler suça karışmıyor

Suriyelilere yönelik linç girişimleri artarken İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada 'Suriyelilerin karıştıkları suç oranlarına düşüş yaşanıyor' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara, İstanbul başta olmak üzere bir çok yerde Suriyeli mültecilere yönelik saldırılan devam ederken, İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, 'gerginliklerin abartılarak infial yaratılmaya çalışıldığı' belirtildi.

Geçtiğimiz gün Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Demetevler semtinde akşam saatlerinde Suriyelilere yönelik linç girişimi yaşanmış, sokağa çıkanlar Suriyeli mültecileri hedef alan sloganlar atılmış ve bazı işyerlerine hasar verilmişti. Geçtiğimiz hafta ise Üsküdar'da bulunan Yavuztürk Mahallesi'nde Suriyeli ailenin yaşadığı ev bir grup tarafından basılmış aile evini terk etmek zorunda kalmıştı. Gaziantep'te yaşanan saldırıda ise yine Suriyeli aile evini terk etmek zorunda kaldı.

'SUÇ ORANLARINDA DÜŞÜŞ'

Açıklamada aynı zamanda Suriyelilerin karıştıkları suç oranlarına da yer verildi. Suriyelilerin işlediği suç oranlarında yüzde 5'lik bir azalma odluğu belirtilen açıklamada "Suriyelilerin karıştıkları olayların Türkiye’deki toplam asayiş olaylarına oranı 2014-2017 arasında yıllık ortalama yüzde 1,32’dir. Bu olayların önemli bir kısmı kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan olaylardır. Ayrıca 2017’de Suriyelilerin karıştıkları suç olaylarında, nüfuslarındaki artışa rağmen bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 5’lik bir azalma olmuştur" denildi.