Almanya'ya 'acil' Erdoğan yazısı

Türkiye'den Almanya'ya "acil" notuyla yazı gönderildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik şiddet çağrısı yapılan eyleme müsaade edilmesine tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nden Almanya Dışişleri Bakanlığı'na "acil" notuyla bir yazı gönderilerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki eylemden rahatsızlık duyulduğunu" bildirdi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, Phlipp Ruch isimli kişinin Almanya Başbakanlığı önünde yaptığı eyleme tepki gösterdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı'na verilen yazıda, eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öldürülmesi yönünde ifadeler taşıyan pankartın açıldığı hatırlatıldı.

Eyleme izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Berlin Büyükelçiliği'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"3 Temmuz 2017 Pazartesi günü Almanya Federal Başbakanlık binası önünde bir podyum üzerine çıkarılan arabanın önüne açılan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da resminin bulunduğu 'Bu arabayı kazanmak istiyor musun? o zaman Diktatörlüğü öldür' yazılı bir pankart açılmıştır. Federal Başbakanlık önünde ve güvenlik güçlerinin korumasında bu tür şiddet içerikli bir eyleme müsaade edilmesi anlaşılır ve kabul edilir bir durum değildir. Toplumların barışı ve ortak değerlerin korunması geren hassas bir dönemde nefrete ve şiddete teşvik etmeye müsait bu tür eylemlerin barışa hizmet etmeyeceği aşikardır. Bu kapsamda T.C. Berlin Büyükelçiliği olarak Alman Dışişleri Bakanlığına acil notuyla bir yazı göndererek bu tür şiddet içerikli eylemlerin kabul edilemez olduğu ve  konuya ilişkin duyulan derin rahatsızlık bildirilmiştir."

G-20 toplantısı için Almanya'ya ülkeye gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a salon verilmemiş, Alman makamlarından da "Konuşmasının doğru olmayacağı" yönünde açıklamalar gelmişti. (DHA)

Etiketler Erdoğan Almanya acil