Ege Denizi'nde, Türk gemisine ateş açıldı

Yunan sahil güvenliğinin, bir yük gemisine ateş açtı. Gemiye mermiler isabet ederken, TSK bölgeye bir hücumbot ve iki sahil güvenlik botu sevk edildiğini açıkladı. Yunanistan'dan yapılan ilk gayri resmi açıklamada, "Şüpheli yük taşıdığına dair intiba uyandıran Türk gemisine uyarı amaçlı ve tehlike uyandırmayacak şekilde ateş açıldı" denildi. Atina'dan resmi açıklama bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmit Körfezi'ne doğru seyreden M/V ACT isimli kuruyük gemisine, Yunan sahil güvenlik botları ateş açtı. Rodos Adası açıklarında yaşanan olayda, gemiye 16 merminin isabet ettiği belirtildi. Gemi, bölgeye sevk edilen sahil güvenlik botları eşliğinde Marmaris'e götürülüyor.

Deniz Haber Ajansı'nın haberine göre, M/V ACT isimli gemi İskenderun'dan yüklediği demir çelikle, İzmit Körfezi'ne gidiyordu. Yunan sahil güvenlik görevlileri, geminin limana yanaşmasını istedi.

Geminin kaptanı ise bu direktife uymayacağını söyleyerek, demir attı. Gemi, Türk karasularına yöneldiği esnada ateş açıldı ve gemiye 16 mermi isabet etti.

'TÜRK KARASULARINDAYIZ'

CNN Türk canlı yayınına katılan geminin kaptanı Haluk Sami Kalkavan, şunlar söyledi:

"Rodos açıklarından geçerken, 3 mil uzaklıktayken, sahil koruma yanımıza gelerek, gemimizin Rodos Limanı'na çekilmesini istediler. Gerekçesini sorduğumuzda, kontrol edeceklerini söylediler. Biz de kabul etmedik. Rotamızda bizi taciz ettikler. Rotamızı Türk karasularına çevirdiğiniz sırada bize ateş açtılar. Şu anda gemide 16 kurşun deliği saydık, geminin su alma durumu yok. Türk karasularına girdik. Türk sahil güvenliği de bize doğru geliyor."

TSK'DEN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, bölgeye bir hücumbot ve iki sahil güvenlik botu gönderildiği belirtildi. TSK'nin açıklaması şu şekilde:

''03 Temmuz 2017 tarihinde Ege Denizi güneyinde Türk bandıralı ACT isimli ticaret gemisi ile ilgili olarak meydana gelen olay kapsamında; Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir hücumbot ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından iki sahil güvenlik botu derhal bölgeye sevk edilmiştir.''

Ateş açılan ACT isimli gemi, sahil güvenlik botları eşliğinde Turunç Mahallesi açıklarından Marmaris'e götürülüyor.

'ŞÜPHELİ YÜK İNTİBASI UYANDIRDI'

Muhabirimiz Nikolas Stelya'nın verdiği bilgilere göre, Atina'dan yapılan ilk gayri resmi açıklamada, "Şüpheli yük taşıdığına dair intiba uyandıran Türk gemisine uyarı amaçlı ve tehlike uyandırmayacak şekilde ateş açıldı. Durum ile ilgili Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı bilgilendirdi.

Atina'da resmi açıklama bekleniyor.

yunanistan-gemi-1 yunanistan-gemi-2