Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen: Yürüyüş Edirne’yi de kapsamalı

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Adalet Yürüyüşü'nü bir siyasi partinin yürüyüşü olarak görmemek gerektiğini söyledi. Özmen, yürüyüşün Maltepe'nin yanısıra Edirne ve Silivri'yi de kapsaması gerektiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu Adalet Yürüyüşü'ne ilk destek veren sivil toplum örgütlerinden biri oldu. Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, 22 Haziran’da yürüyüşe katıldı.

Gazeteduvar’ın sorularını yanıtlayan Özmen, Adalet Yürüyüşü için, “Bu yürüyüşü bir siyasi parti yürüyüşü olarak görmemek lazım” dedi. Özmen, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşün bir tek milletvekili için olmaması gerektiğini de vurguladı.

n444

Baro başkanı Özmen, Adalet Yürüyüşü için şu değerlendirmede: “Geçmişten bugüne Türkiye’de, Türkiye yargısında adalete ilişkin ciddi sıkıntılar var. Cumhuriyet’ten sonra kurulan İstiklal Mahkemeleri, DGM’ler, Özel Yetkili Mahkemeler ve bu mahkemelerin kararları bunun en somut örneklerini oluşturuyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ile bir savunma hakkı bile verilmeden kamudan ihraç edilen on binler; örgütlenme özgürlüğünü hiçe sayan dernek ve vakıf kapatmaları; ifade ve basın özgürlüğüne aykırı olarak gerçekleştirilen basın yayın kuruluşlarının kapatılması; toplantı ve gösteri hakkını engelleyen açık alanda basın açıklaması ve benzeri etkinliklerin yasaklanması; belediyelere kayyım atanması ve belediye başkanlarının tutuklanması ve milletvekillerinin tutuklanması gibi birçok hak ihlali ile ortaya çıkan adaletsizlikler mevcut.

'ADALETİN HER VATANDAŞ İÇİN GERÇEKLEŞMESİNİ TALEP EDİYORUM'

Türkiye’deki koşullar ne olursa olsun asla hukuk dışına çıkılmamalıdır. İnsan haklarından ve hukuktan uzaklaşılmamalıdır. FETÖ’cülerin yargıya hakim olduğu dönemde bunu her fırsatta dile getirdik. Bugün de ortaya çıkan sonuç hepimizin malumu. Toplumda zaten zayıf olan yargıya, adalete güven neredeyse yok olmak üzere. Ben adaletin Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı için eşit olarak  gerçekleşmesini talep ediyorum."

HDP eş genel başkanları ve vekillerinin uzun süredir tutuklu olduğuna dikkat çeken Özmen "Bu talep sadece Maltepe’yi değil, Edirne’yi de Silivri’yi  de kapsamlıdır. Milletvekillerinin tutuklu olarak yargılanmalarına ilkesel olarak karşıyım. Yakın geçmişte milletvekillerinin tutukluluk haline ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlara rağmen bu tutukluluk hali kabul edilemez” dedi. (DUVAR)