Onur Yürüyüşü'ne yasak, yollar kapatılıyor

İstanbul Valiliği yarın yapılacak Onur Yürüyüşü'nü yasakladı. Valilik, Taksim civarındaki cadde ve sokakların kapatılacağını da duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği, Taksim'de yarın yapılacağı açıklanan 8. Trans Onur Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek Onur Yürüyüşü'nü yasakladı. Valili bazı yolların bu nedenle trafiğe kapatılacağını açıkladı. Valilik, geçen Pazar günü yapılacak olan Onur Yürüyüşü'ne de izin vermemiş, yürümek isteyenlere polis müdahale etmişti.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada birtakım marjinal çevrelerce, 2 Temmuz 2017 Pazar günü saat 17.00'da Taksim Meydanı'nda '8. Trans Onur Yürüyüşü' adı altında bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır.

GEREKÇE: FARKLI KESİMLERDEN ÇOK CİDDİ TEPKİ GÖSTERİLDİ

Söz konusu yürüyüş için çağrı yapılan Taksim Meydanı ve çevresi Valiliğimizce ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmamaktadır. Ayrıca Valiliğimize 2911 sayılı kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun bir başvuru yapılmamıştır. Bu arada yine sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiği görülmektedir.

Yapılan değerlendirmelerin sonucunda Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek, söz konusu yürüyüşün düzenlenmesine izin verilmeyecektir."

KAPATILACAK YOLLAR

Valilik Onur Yürüyüşü'nü engellemek için alınan tedbirler kapsamında yarın saat 12.00'dan itibaren şu yolların trafiğe kapatılacağını da açıkladı:

-Zambak Sokak ve Meşelik Sokak

-Atıf Yılmaz Caddesi - Sadri Alışık Sokak

-Balo Sokak - Turnacıbaşı Caddesi

-Yeni Çarşı Caddesi – Hamalbaşı Caddesi

-Kumbaracı Yokuşu – Asmalı Mescit Caddesi

-Taksim Tünel (Beyoğlu Belediyesi önünden)

-Şişhane Metro Kavşağı Taksim Tünel istikameti. (İSTANBUL/DHA)