Enis Berberoğlu için AYM'ye başvuru

MİT TIR'ları davasında 25 yıla mahkum edilerek tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapıldı. AYM, tutuklu HDP'li vekillerin başvurusunu aylardır gündemine almıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Berberoğlu hakkındaki tutukluluk kararıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

Avukat Ergün, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'yla ilgili tutukluluk kararına AYM yoluyla itiraz etti.

Öte yandan CHP'li 12 milletvekili, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Berberoğlu'nun kayınpederinin bugünkü cenazesine katılmak için cezaevinden izinli olarak çıkacağını belirtti. Pekşen ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Enis Berberoğlu için gerçekten üzüntü verici, acı bir gün. Bizler için de öyle. Enis Bey kayınpederini kaybetti. Onun cenazesi var. Bu sebeple de yasal prosedür gereği kendisine cenazeye katılım izninin de verildiğini öğrendik. Buna sevindik. Cenazeye de katılacak" dedi.

Enis Berberoğlu, kayınpederi Murat Aydın'ın vefatı nedeniyle bir günlüğüne cezaevinden çıkacak. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 24 Haziran'da saat 18.00'e kadar Berberoğlu'na izin verildi.

(HABER MERKEZİ/DHA)

Berberoğlu'na cenaze izni verildiBerberoğlu'na cenaze izni verildi