Enis Berberoğlu: Adalet uğruna yollara düşenlere minnettarım

Tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu, kayınpederinin cenazesi için cezaevinden çıktı. Kısa bir açıklama yapan Berberoğlu, "Siyaset konuşmak istemiyorum. Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu kayınpederi Murat Aydın'ın cenazesine katıldı. Özel izinle Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camii'ndeki cenazeye götürülen Berberoğlu için geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunda kısa bir açıklama yapan Berberoğlu, "Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım, çok teşekkür ederim" diye konuştu.

CHPLİ VEKİLLERDEN TEPKİ

Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında yer alan camide erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı. Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimler camiye gelerek taziyede bulundu.

Polisin aldığı güvenlik tedbirlerine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Pasaportunda tedbir yoktu. Sırf laf olur diye seyahatlere gitmedi. Bu kadar hassasiyet gösteren bir insana bu ne güvenlik" dedi.

Benzer tepkiyi CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da gösterdi. Tanrıkulu, "Türkiye bu tabloyu da görüyor. Cezaevinde bir milletvekili kayınpederinin cenazesine gelecek. Bu önlemleri keşke başka yerlerde alsalardı, yurttaşlarımız yaşamını yitirmeseydi" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş polisin önlemini eleştirerek, "TOMA'lar, zırhlı araçlar, çevik kuvvet polisleri... Allah aşkına ne oluyor? Kimi kimden koruyorsunuz" şeklinde konuştu.

OYA BERBEROĞLU: KADERDE BURADA BULUŞMAK VARMIŞ

Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu babasının çok iyi bir insan olduğunu söyleyerek, "Ata'nın yolunda, Cumhuriyet öğretmeni. Çok güzel de gençler yetiştirdi" dedi. Oya Berberoğlu eşiyle cezaevinde ilk kez bugün görüşeceğini söyleyip, "Kaderde burada buluşmak varmış" dedi.

EŞİ VE KIZIYLA POLİS KORDONUNDA KUCAKLAŞTI

Enis Berberoğlu'nun kayınpederi Murat Aydın'ın cenazesi ikindi namazı öncesi camiye getirildi. CHPliler tarafından taşınan cenaze musalla taşına konuldu. Bir süre sonra Enis Berberoğlu'nu taşıyan cezaevi aracı geniş güvenlik önlemleri altında camiye geldi.

Berberoğlu cezaevi aracından indirildi ve aracın arkasına götürülerek bir süre bekletildi. Bu sıradan yanına gitmek isteyen CHP milletvekilleri ile polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu da polis barikatını güçlükle aşabildi. Berberoğlu çifti ve kızı polis çemberi altında kucaklaştı.

'SİYASET KONUŞMAK İSTEMİYORUM'

Basın mensuplarının yoğun ilgisi karşısında cenazeye uygun davranmak gerektiğini söyleyen Enis Berberoğlu kısa bir açıklama yaptı. Berberoğlu şunları söyledi:

"Bakanlıkların çok hızlı çalışması sayesinde, ailemin acısını paylaşmak üzere, cenazeye yetiştim. Çok üzgünüm. Murat Aydın, Köy Enstitüsü mezunu, yıllarca öğretmenlik yapmış bir aydınlık savaşçısıydı. Kendisi bana Oya'yı hediye etti. Ben de ona bir torun vererek bir ölçüde karşılığını verdim. Durumum malum. Burası bir cenaze. Buna uygun davranmamız gerekiyor. Siyaset konuşmak istemiyorum. Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım, çok teşekkür ederim."

Berberoğlu açıklamasının ardından cenazenin başına giderek dua etti. Cenaze namazının ardından tabutu omuzlayan Berberoğlu, cezaevi aracıyla Murat Aydın'ın toprağa verileceği Kilyos Mezarlığı'na götürüldü. (İSTANBUL/DHA)