'Şebeke suyu iddiaları asılsız'

Manisa’da askerlerin şebeke suyundan zehirlenmiş olabileceğinin iddia edilmesinin üzerine Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Coşkun açıklama yaptı. Coşkun 'iddiaların asılsız' olduğunu dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'da 731 askerin zehirlenmesinin ardından ortaya atılan 'şebeke suyundan zehirlendiler' iddiasıyla ilgili Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun açıklama yaptı. Coşkun, 'Askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. İddialar asılsız' dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na en az bir dönem asker alınmayacağını söyledi. Vali Güvençer, zehirlenmelere tepki gösteren askerler hakkında da disiplin soruşturması başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

'ASKERİYE KENDİ SU ŞEBEKESİNİ KULLANIYOR'

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenme vakalarının "kentin şebeke suyundan kaynaklanmış olabileceği" yönündeki iddiaların gerçekliği bulunmadığını belirterek, "Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor." dedi.

'ASKERİYENİN KENDİ KAYNAKLARI VAR'

Su tahlillerinin, hem kendi hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince düzenli yapıldığını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu: "Suda bakteriye ilişkin herhangi bir belirti yok. Askeriye su ihtiyacını kendi sondajından karşılıyor. Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. Askeriyenin kendisine ait sondajı ve kaynakları var, onu kullanıyorlar. Bizde sadece küçük karakollar var, o karakollar şehir şebekesi kullanıyor. O karakollarda da herhangi bir sıkıntı yok. Şehir şebeke suyunu kullananlarda şu ana kadar rastlanan herhangi bir vaka olmamıştır."

ŞİRKETİN ADI 6 KEZ DEĞİŞMİŞ

Sabah'ın haberine göre ise kışlaya yemek hizmeti veren Rota isimli firmanın daha önce 6 kez isim değişikliği yaptığı öğrenildi. 4 ortaklı firma son olarak Rota ismiyle 7 Şubat 2015'te Manisa'daki kışlaya yemek ihalesini 3 yıllığına almış. Firmanın 2015 Maliye Bakanlığı personeli yemek ihalesini de aldığı ancak gıda zehirlenmesi yaşandığı ve bakanlığın ihaleyi iptal ettiği öğrenildi. Bu arada zehirlenme olayıyla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri de ayrı iç soruşturmasına başladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın görevlendirdiği üst düzey askeri heyet, erlerin tedavi gördükleri hastaneleri ziyaret etti. Burada erlerle konuşan heyettekiler, ayrıca hastane yöneticilerinden de son durum hakkında bilgi aldı. Askeri heyetin hazırlayacakları raporları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ilgili birimlerine iletecekleri ifade edildi. (DHA)