Çocuklarını trafik kazasında kaybeden aileler: Adalet istiyoruz

Sancaktepe'deki trafik kazasında çocuklarını kaybeden aileler Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Aileler 'adalet' talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sancaktepe'de 8 Haziran'da 2 çocuğun ölümü, 1 çocuğun da yaralanmasına sebep olan trafik kazasının ardından ölen çocukların aileleri Beşiktaş'ta Kartal Heykeli önünde eylem yaptı. Aileler, kazayı yapan ve şu anda tutuklu bulunan 13 yaşındaki R.A.'nın babasının da tutuklanmasını istedi. Hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe'nin Beşiktaş takımını tutuğu için açıklamanın da Beşiktaş'ta yapıldığı belirtildi.

'BAŞKA EFELER BAŞKA ELİFLER ÖLMESİN'

Basın açıklamasına Beşiktaş Taraftarı da destek verirken, "Efe ve Elif için Adalet istiyoruz" sloganları atıldı. Basın açıklamasına katılanlar üzerilerine hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe ve Elif Dursun'un fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giydi. Basın açıklamasını  Efe Yağız Tepe'nin halası Selda Çinkılıç okudu.  Açıklamada "Bugün babalar günü. Hiç uğruna yarım babalar burada. 8 Haziran tarihinde Sancaktepe'de gerçekleşen trafik kazsında Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun hayatlarını kaybederken, Mehmet Akif Tepe yaralandı. Bu olayda suçun büyüğü çocuğa araba kullanmayı öğreten sonra da arabanın arabanın anahtarını teslim eden sorumsuz ebeveynlerdir. Sorumsuz ailelerin cezasını ölen iki canımız ödemiştir. Dava sorumsuz ebeveynler için emsal olsun. Dileğimiz başka Efeler başka Elifler ölmesin" ifadeleri kullanıldı.

Efe'nin babası Ayhan Tepe de "Babanın dışarıda olması benim acımı iki kat fazlalaştırıyor. Çünkü benim çocuğa söyleyebilecek sözlerim sınırlıdır. Eğer çocuğunuza kalem ve kitap verirseniz okur. Eğer eline araba anahtarı verirseniz bu tür cinayetlere karışır. Silah verirseniz adam öldürür. Ben bir baba olarak bitmişim şu anda. Çocuğun altında büyük bir minibüsün ne işi var. Bu araç defalarca kullanılmış. Şahitler mahkemeye sunuldu. Babası arabanın anahtarının alındığı yönünde bir ifade vermiş. Babası dışarıda ama çocuk içeride. İnşallah mahkeme sonunda herkes gereken cezayı alır. Bizim de yüreğimize az da olsa su serpilir" dedi.

EFE'NİN EN SEVDİĞİ YER…

Basın açıklaması için neden Beşiktaş'ı seçtiklerinin sorulması üzerine Tepe, "En son buraya şampiyonluk maçına geldik. Efe'nin en sevdiği yer burasıydı.  Beşiktaş aşkı farklıydı Efe'de. Efe'nin burada hatıraları var. O yüzden burayı seçtik" şeklinde cevap verdi. (DHA)