Kılıçdaroğlu'nun 'uzun yürüyüş' sırrı

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" ikinci günü geride bıraktı. Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunu CHP'nin doktor vekillerinden Aytuğ Atıcı'ya sorduk.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nde ikinci günün tamamladı. Kılıçdaroğlu, ikinci günde, 6 saatte 22 kilometre yürüdü.

Kılıçdaroğlu'na, şu ana kadar bir sağlıkçı müdahalesi yok. Konuyla ilgili görüşünü sorduğumuz bir sağlıkçı, "68 yaşında spor yapma alışkanlığı olmayan biri için bu kadar uzun süre yürüyüş vücudu çok zorlar. İlk 1-2 gün kas yorgunluğu (hamlama) yaratır. Uzun mola ve dinlenme ile yürümeye devam edilebilir" dedi.

CHP'nin doktor milletvekillerinden Aytuğ Atıcı, Kılıçdaroğlu'nun sağlığını yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Genel başkanın geçmişten gelen bir rahatsızlığı şeker tansiyon gibi kronik bir rahatsızlığı yok. Bu önemli. Bu nedenle sadece yorgunluk dışında bir sıkıntı yaşanmaz. Yorgunluğa karşı mola saatlerini iyi ayarladık. Bundan sonra daha dikkatli olacağız. Saatlere ve güneşin durumuna göre planlama yapacağız. Bir ortopedist spor hekimi arkadaşımız da geldi ve genel başkanımıza yapması gereken bazı bacak egzersizlerini gösterdi. Hepsi bir kenara önemli olan davanıza inanmak." (DUVAR) 

Kılıçdaroğlu: Darbeyi de sokağa çıkanlar püskürttüKılıçdaroğlu: Darbeyi de sokağa çıkanlar püskürttü