Meclis'te 'adalet yürüyüşü' tartışması

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü, TBMM'de AK Parti ile CHP arasında tartışmaya neden oldu. İBB Meclisi'nde Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto eden CHP'lilerle AK Parti'liler arasında tartışma yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "adalet yürüyüşü", TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Genel Başkanımız adalet yürüyüşünü bütün haksızlığa uğrayanlar için başlattı" dedi.

Genel Kurul'da kürsüye çıkan AK Parti Grupbaşkanvekili Mehmet Muş ise CHP'nin resmi Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş kararını duyurmak için paylaşılan fotoğrafı göstererek, "Biz milletle yürürüz. Burada bakın askerler konulmuş, nereye hesap veriyorsunuz" dedi.

kilicdar

Muş'a kürsüden yanıt veren Özgür Özel, "Atatürk'ün huzurunda bir 10 Kasım günü çekilmiş resimden rahatsız oluyorsanız o zaman bugünkü resme bakın, CHP çocuklarla, gençlerle yürüyor" diye yanıt verdi.

CHP Milletvekilleri "adalet yürüyüşü"nde kullanılan "Adalet" yazılı dövizleri Meclis'te de açtılar.

İBB MECLİSİ'NDE BERBEROĞLU PROTESTOSU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, meclis toplantısında gündem dışı konuşmak için söz aldı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını eleştiren Gülsever, “Hepimiz biliyoruz ki Enis Berberoğlu sadece gazeteci olsaydı böyle bir yargı sonucu ortaya çıkmazdı. Dün Enis Berberoğlu böyle bir ceza aldıysa, bunun tek sebebi onun gazeteciliğinin yanı sıra CHP milletvekili olmasıdır" dedi.

Berberoğlu'na verilen cezayla CHP'nin imajının zedelenmek istediğini belirten Gülsever, “CHP’liler yıllardır bu ülkede çok işkenceler gördü, cezalar aldı, arkadaşlarımız darağaçlarına gönderildi. Biz yolumuzdan dönmedik. Bilsinler ki sonuna kadar da dönmeyeceğiz” diye konuştu.

Gülsever’in konuşmasının ardından "adalet" yazılı dövizler açan meclis üyeleri salonu terk etti. Bazı üyelerin "Adalet istiyoruz" şeklindeki ifadelerine AK Parti sıralarından ‘‘Biz de adalet istiyorduk, bir türlü tecelli etmemişti" diye yanıt verildi. Bu yanıta CHP’li üyeler "öç alıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

ibb-meclisi-protesto-chp

'HERKES YARGI KARARINA SAYGI DUYMALI'

CHP grubunun ayrılmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, mahkemenin Berberoğlu hakkında verdiği kararın gerekçelerini okudu. Başalan, “Bu bir yargı kararı, herkesin yargı kararına saygı duyması gerekir. Gülsever’in konuşmasından sonra CHP’li meclis üyelerinin bizim konuşmamızı dinlemeden çıkmaları kendileri açısından bir adaletsizliktir" dedi.

İBB Meclisi, AK Parti'li üyeler ve oturumu takip etmek için kalan az sayıdaki CHP'li üye ile oturuma devam etti. (HABER MERKEZİ)