Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukuka saygı deyip, hukuku çiğnemek bir şey kazandırmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de korumaları hakkında yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu nasıl yasa, nasıl hukuk? Benim korumalarım beni korumayacak da ne yapacak?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe düzenlenen iftar yemeğinden sonra konuştu. Erdoğan, "Hukuka saygı deyip, hukuku çiğnemek hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Onlara Anayasa'nın 138'inci maddesini hatırlatıyorum" şeklinde konuştu.

ABD ziyareti sırasında yaşananların ardından korumaları hakkında yakalama kararı çıkarılmasını değerlendiren Erdoğan, söyledi:

"ABD ziyaretimde PKK'lılar ve FETÖ'cüler işbirliği yaptı 50 metre ileride şahsıma karşı gösteri yaptılar. Acaba benzer bir şey Türkiye'de olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Amerikan polisi hiçbir şey yapmadığı gibi onlara tepki gösteren 2 soydaşımızı içeri atmış. Benim 12 korumam hakkında yakalama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl yasa, nasıl hukuk? Benim korumalarım beni korumayacak da ne yapacak? Siyasi ve hukuki mücadelemizi vereceğiz."

'FIRAT KALKANI İLE İLK PERDEYİ BOZDUK'

Türkiye'ye yönelik saldırıların artacağını belirten Erdoğan, "Ülkemize yönelik siyasi, ekonomik ve sosyal fay hatlarımıza saldırıların artacağı aşikardır. Zira kıskanılan bir ülkeyiz, kıskanılan bir milletiz. Fırat Kalkanı Harekatı ile ülkemizi terör örgütleriyle çevrelemek isteyenlerin oyunlarının ilk perdesini bozduk. Bu planı tümden bozmak için yeni planlar yapıyoruz" dedi.

'EKONOMİK KUŞATMA KIRILIYOR'

Türkiye ekonomisinin büyümeyi sürdüreceğini kaydeden Erdoğan, "Ekonomide ülkemizde yönelik gizli kuşatmanın kırıldığının işaretlerini almaya başladı. Türkiye büyümeye devam edecek. Çalıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'de etnik, dini, mezhebi çatışma girişimlerini önleyerek bu planı boşa çıkardık" diye konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

'DEAŞ'LA EN ÇOK BİZ MÜCADELE ETTİK'

"Bugün parlamentoda bir milletvekili çıkmış, 'DEAŞ'ı terör örgütü ilan edemediler' diyor. El insaf ya. DEAŞ'a karşı gerek Suriye'de gerek topraklarımızda en büyük mücadeleyi veren Türkiye oldu."

'KİMSE BASKI YOLUNA GİTMESİN'

"Hukuka saygı deyip, hukuku çiğnemek hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Onlara Anayasa'nın 138'inci maddesini (Mahkemelerin bağımsızlığı başlıkla madde) hatırlatıyorum. Herkes konumunu iyi bilsin. Kimse konumundan güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin." (HABER MERKEZİ)