Zeytin için Meclis'e 285 bin imza

Tartışmalı zeytin tasarısı bugün komisyonda yeniden ele alınacak. Zeytin üreticileri ve çevreciler de Meclis'e gelerek, tasarının tümden düşürülmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Sanayi Komisyonu, tepkiler üzerine yeniden görüşülmek üzere çekilen zeytinlik alan düzenlemesiyle ilgili maddeyi tasarıdan çıkardı. İktidar, tartışmalı maddenin değiştirilerek kabul edilmesini isterken, muhalefet ise tamamen çıkarılmasını talep ediyordu.

Zeytinlik alanların 'kamu yararı' gerekçe gösterilerek bir Kurul aracılığıyla yatırıma açılmasını düzenleyen madde tartışmalar üzerine Üretim Reformu Paketi'nden çıkarılarak yeniden görüşülmek üzere Sanayi Komisyonu'na gönderildi. Bu arada ilgili bakanlıklar ve üreticilerle de görüşmeler yapıldı. .

ZEYTİN MESAİSİ

Tartışmalı maddenin görüşüleceği gün zeytin üreticileri ve çevreciler CHP grubundaydı. Doğa ve çevreyi koruma derneklerinin yanı sıra Edremit ve Tornalı'dan da partililer ile üreticiler geldi. Ayvalık, Edremit ve Torbalı'dan gelenler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na zeytin fidesi hediye etti.

zeytin4

Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği'nin başlattığı "Zeytin Hayattır" kampanyası ile toplanan 285 bin imza da ilgili kurumlara iletilmek üzere CHP lideri Kılıçdaroğlu'na teslim edildi.

(DUVAR)

AK Parti'de zeytin için yeni hesapAK Parti'de zeytin için yeni hesap