'15 Temmuz'u BAE finanse etti' iddiası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin buna sevindiğini, nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz" açıklamasının hedefinin BAE olduğu öne sürüldü. Yenişafak yazarı Mehmet Acet, BAE'nin darbe girişimi için 3 milyar dolar aktardığını yazdı. Acet, bu iddiasına kaynak olarak da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yenişafak yazarı Mehmet Acet, "15 Temmuz’u fonlayan Körfez ülkesi” başlıklı yazısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iddialarına yer verdi.

Acet, Beyoğlu Belediyesi’nin birkaç ayda bir düzenlediği 'Beyoğlu Buluşmaları'na katılan Çavuşoğlu'yla ilgili şunları yazdı:

“Uhdesindeki konularla ilgili ufuk turu yapan Çavuşoğlu, konuşmasının bir yerinde ‘Türkiye’deki darbe girişimine parasal destek sağlayan bir Müslüman ülkeden’ söz edince kulak kabarttık.

Bakanın ağzından duyduğumuz cümle şöyle bir şey idi:

‘Türkiye’deki darbe kalkışmasına, hükümeti gayrı meşru yöntemlerle devirme çabalarına bir ülkenin 3 milyar dolar para desteğini sağladığını biliyoruz. Üstelik bu, Müslüman bir ülke.’

Konuşma devam ederken, ‘Çavuşoğlu hangi ülkeyi işaret ediyor?’ diye sorduk.

Cevap tahmin ettiğimiz gibiydi.

‘Birleşik Arap Emirlikleri…”

ERDOĞAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen Cuma akşamı AK Parti teşkilatlarına verdiği iftarda, söz konusu iddiayı gündeme getirerek, şunları söylemişti:

"Darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin buna sevindiğini çok iyi biliyoruz. Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de var. Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’de ne oldu, ne oluyor, bitti mi, gidiyor mu, darbe neticeye ulaştı mı, ulaşıyor mu? Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz."

(HABER MERKEZİ)