Eğitimde 'terbiye dayağı' dönemi

Lisedeki dayak ve şiddet iddialarına MEB'in 'terbiye ve disiplin’ dediği belgeler ortaya çıktı. Buna göre MEB dayak atmakla suçlanan bir öğretmen hakkında soruşturma açılmasına izin vermedi ve gerekçe olarak da "ikaz amaçlı şiddet uygulandığı, aşırıya kaçılmadığı" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kuran dersi öğretmeninin 11 öğrenciye üç yıldır fiziksel şiddet uygulamasıyla ilgili şikayetleri değerlendiren Milli Eğitim, dayak iddialarına ilişkin olarak 'ikaz ve terbiye amaçlı' dedi, soruşturma açılmasına izin vermedi. Geçtiğimiz günlerde 11 öğrenci, kendilerine üç yıldır fiziksel şiddet uygulandığını ileri sürerek öğretmen Halil Ç.'yi şikayet etmişti.

meb

Evrensel'de yer alan habere göre, açılan soruşturmanın ardından Milli Eğitim şikayet edilen dayağın ‘terbiye ve disiplin amaçlı’ olduğunu savundu. Ön inceleme raporun da yer alan ifadelere göre öğretmen Halil Ç. öğrencileri “terbiye etmek” için şiddet uyguladı! Bayramiç Kaymakamlığı'na gönderilen raporda, “Halil Ç. adlı Kuran dersi öğretmeninin disiplini sağlamak ve öğrenci başarısını artırmak için ikaz amaçlı şiddet uyguladığı, aşırıya kaçmadığı” öne sürüldü ve soruşturma izni verilmedi.