'Arınç'ın damadını Ergenekon'un gizli tanığı tutuklattı'

Bülent Arınç'in damadı Ekrem Yeter'in 'FETÖ' soruşturmasından tutuklanmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Damat Yeter'in tutuklanmasına neden olan tanıklarından birinin Ergenekon döneminin de gizli tanığı olan Efe olduğu iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanmasına sebep olan iki gizli tanıktan birinin Ergenekon döneminin de gizli tanığı olan Efe olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre, Yeter'in tutuklanmasına neden olan ifadelerden birini Ergenekon döneminde gizli tanık olan ve 'FETÖ' üyesi olduğu iddia edilen eski İliç savcısı Bayram Bozkurt'un verdi.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre, Yeter, savunmasında, kendisinin "mahrem abi olduğunu ve hakim savcı sınavlarında etkili olduğunu" söyleyen Bozkurt'u tanımadığını iddia etti.

Yeter sorgusunda özetle şunları söyledi:

DERNEĞİ KAPATTIK: Bir dönem USAF isimli derneğin başkanlığını yaptım. Bu derneğin içinde Fetullah Gülen'e yakın kişiler de vardı. Üyeler tarafından bana başkanlık görevi teklif edildi. Ben de kabul ettim. Bu derneğin faaliyeti o zaman devlet tarafından da destekleniyordu. 17-25 Aralık sürecinde dernek içerisinde tartışma çıktı. ‘Hükümetin yanında mı olacağız, yoksa cemaatin yanında mı yer alınacağız? şeklinde. Ben, devletimizin yanında yer almamız gerektiğini söyledim.

KAYINPEDERİME SORDUM: USAF başkanlığını kayınpederim olan Bülent Arınç'a sordum. Bana böyle bir sivil toplum örgütünün başında bulunmamın faydalı olacağını söyledi. Ben de bu duygu ile kabul ettim."

BANK ASYA'YA PARA YATIRIM: Savcılık sorgusunda, "Hayatımın hiçbir döneminde FETÖ örgütü içinde yer almadım" diyen Yeter, mahkeme sorgusunda ise 2005-2006 yıllarında açılmış Bank Asya hesabı bulunduğunu belirterek, “2014'te çocuğumu sünnet ettirdim. Buradan gelen paraları tam hatırlayamadığım bir tarihte Bank Asya'ya yatırdım” dedi.

Bülent Arınç, Egenekon dalgalarının tüm hızıyla sürdüğü ve TSK'ya "kumpaslar kurulduğu" dönemde 4 Temmuz 2008'de Ülke TV'ye çıkarak bu operasyonları savunmuş ve "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" diyerek şunları söylemişti: "Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sancılar bir taraftan doğum sancısıdır, bir taraftan bağırsaklarını temizlemesidir."

Ekrem Yeter'in tutuklanmasına neden olan ifadeyi veren Bayram Bozkurt daha önce, "rüşvet aldığı" iddiasıyla hakkında soruşturma açılınca Erzincan Ergenekon Davası'nda ‘Efe' adıyla gizli tanık olmuştu.