Üretim reformu tasarısını iktidar deldi

Zeytinlikleri ve meraları koruyan kanunları deleceği için kamuoyunun tepkisini çeken Üretim Reformu Paketi'ni muhalefetten önce iktidar deldi. 76 maddelik tasarı 90 madde oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen hafta Sanayi Komisyon'una gelen Üretim Reformu Paketi muhalefetten önce iktidar tarafından delindi. 27 kanun ve kanun hükmünde kararnameyi değiştiren tasarıda 76 madde bulunuyordu. Özellikle mera, zeytinlik ve kıyıları koruyan kanunları deleceği için itiraz edilen ve ilgili maddelerin çıkartılması beklenirken, ilgili maddeler yerine başka maddeler eklendi. Kooperatifçilik, özelleştirme, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgile ek maddeler getirildi. Hatta tasarıda Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'nın teşkilat kanununda bile tanım değişikliği yapıldığı ortaya çıktı.

76 MADDELİK TASARI KOMİSYONDA 90 MADDE OLDU

Tam adı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı olan pakette 76 madde varken kamuoyu zeytinlikler, kıyılar ve meralar ile ilgili maddelerin ve organize sanayi bölgelerine (OSB) gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmasının önünü açacak maddelerin çıkartılmasını istemişti.

İktidardan gelen son dakika önergeleri ile torba kanunda madde sayısı 90’a çıktı.

Tasarının komisyon raporu 485 sıra numarası ile Genel Kurul'a Salı öğleden sonra havale edildi.

Genel Kurul'da bugün görüşülmeye başlanacak tasarıya özellikle zeytincilik ile uğraşan çiftçiyi, hayvancılık ile uğraşanları etkileyeceği, betonlaşmayı arttıracağı şeklinde eleştiriler söz konusu idi. Tasarının TBMM Genel Kurulu'nda tekrar görüşülmesi ve maddelerin görüşülmesi üstüne bütünü üstüne de oylanması bekleniyor.