Çarşı, Ela için Barbaros'ta buluşuyor

Lösemi teşhisi konulan 5 yaşındaki Ela için taraftar grubu Çarşı harekete geçti. Çarşı, cumartesi günü saat 10.00-19.03 arasında herkesi Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda kan vermeye çağırdı. Sanatçı Haluk Levent de Ela için kan verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, lösemi teşhisi konulan 5 yaşındaki Eslem Ela Taşçı’ya uygun donör bulunması için başlatılan kampanya sürüyor.

Ela için Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı da kampanyaya destek verdi. Çarşı'dan yapılan açıklamada, "Ela'ya ilik nakli için cumartesi 10.00-19.03 arası Barbaros Meydanı'ndayız" çağrısı yapıldı.

Orhangazi’de sağlık personeli olan Ersin ve Tuğçe Taşçı çiftinin kızı Eslem Ela’ya bir ay önce lösemi tanısı konuldu. Ela'nın yakınları arasında uygun donör bulunamadı. Kök hücre bankasında da uygun donör bulunamayınca Ela için Türkiye genelinde kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.

Eslem Ela için gerekli uygun donör bulunması amacıyla Kızılay, Orhangazi’de kök hücre bağışı kampanyası başlattı.

ela4

Kızılay Bursa Şubesi de kampanya kapsamında Orhangazi’de Cumhuriyet Meydanı'na kurulan özel çadır ve kan bağış aracında bağış yapmak isteyenlerden kan örneği aldı.

Bursaspor kulübü, Orhangazispor kulübü ile birçok kurum da kampanyalar düzenleyerek herkesi kök hücre bağışına davet ediyor.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 AY ÇOK KRİTİK

Anne Tuğçe Taşçı, kızının sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: "Kızımın aldığı kemoterapilerde değerleri düşmedi. Dünya bankalarında uygun ilik arandı ama hâlâ bulunamadı. Doktorlar bize 5 ay içerisinde uygun iliğin bulunup naklin yapılması gerektiğini söyledi. Şu ana kadar kök hücre bağışında bulunan birçok yurttaş oldu, herkese teşekkür ederiz. Ama ne yazık ki uygun ilik bulunamadı.”

(HABER MERKEZİ)