'Bize reva görülen bu hayata eyvallah demiyoruz'

Cam işçilerinin eşleri Kristal-İş Sendikası'nın grevinin MGK kararıyla ertelenmesine tepkili: Milli güvenliği bizler mi tehdit ediyoruz?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişecam’a bağlı 6 fabrikada çalışan Kristal-İş Sendikası üyesi işçilerin eşleri grevin MGK kararıyla ertelenmesine tepki gösterdi. İşçilerin 24 Mayıs’ta çıkmaya hazırlandığı grevin ertelenmesine işçiler büyük tepki göstermişti.

Ekmekvegül.net'te yer alan habere göre, Lüleburgaz Zeliha Özbek Parkında bir araya gelen kadınlar, eşlerine destek olabilmek için bir metin yazdılar. Eşlerinin eylemelerine destek vermek için neler yapacaklarını konuşan kadınlar "Milli güvenliği bizler mi tehdit ediyoruz?" dedi.

Eşlerinin eylem yapmalarıyla birlikte eve günde birkaç saat gelebildiklerini belirten kadınlar "Onlara yaşatılan bunlar ve daha nice zorluklar bir bütün olarak tüm ailemizi etkiliyor, fabrikada yaşananlarla bizzat biz de yüz yüze kalıyoruz. Biz eşlerimizin çocuklarımıza güzel bir gelecek yaratmak için mücadele ettiğini biliyoruz. Çocuklarımızın morallerini geleceklerini kazanmak için yüksek tutmaya çalışıyoruz. Hayat zaten kolay değil. Şimdi evin tüm yükünü sırtlanmış durumdayız" diye yazdı.

Cam işçisinin grevi bir kez daha yasaklandıCam işçisinin grevi bir kez daha yasaklandı

Hükümete "Milli güvenliği bizler mi tehdit ediyoruz?" sorusunu yönelten işçilerin eşleri "Hakkımız olan grevimiz yasaklandı. Milli güvenliği bizler mi tehdit ediyoruz? OHAL süreci neden işçilerin hak arama taleplerine karşı kullanılıyor? Yaşamımızdan bu kadar fedakârlık ederken bize reva görülen bu hayata eyvallah demiyoruz, demeyeceğiz. Eşlerimizin bu haklı mücadelelerinde bizlerde varız ve yanlarındayız" dedi.

Kadınlar kaleme aldıkları metnin sonunda dayanışma çağrısı yaptı.