Gülmen ve Özakça’dan mesaj: Çiçeklerimizi soldurmayın

Açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınarak tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, “Biz Yüksel’i sizin sıcaklığınıza emanet ettik. Bizim üzerimize titrediğiniz gibi Yüksel’in de üzerine titreyin. Çiçeklerimizi soldurmayın. Bizi unutmayın” mesajı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – OHAL KHK’sı ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın yakınları ve avukatları Habersizsiniz yayınına katıldı.  Açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınarak tutuklanan Gülmen ve Özakça’nın avukatı Ayşegül Çağatay müvekkillerinin son durumunu anlattı. Gülmen ve Özakça’nın sağlıklarının şu an iyi olduğunu söyleyen Çağatay, “Cezaevi sağlıklı bir insanın dahi sağlığını bozan bir yer. Şimdi sağlıklılar, moralleri yüksek ama özellikle hijyen açısından büyük risk altındalar” dedi.

HEYETLERDEN AÇLIK GREVİ UYARISI

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevine devam ettiğini anlatan Çağatay, su, şeker ve B12 kompleksi alabildiklerini ama hanüz B1 vitamini alamadıklarını söyledi.  Bu arada, Gülmen ve Özakça’yı cezaevinde aralarında doktor ve hukukçuların olduğu heyetlerin ziyaret edip, açlık grevinin sonuçlarıyla ilgili uyardığı öğrenildi. Avukat Çağatay, Gülmen ve Özakça’nın bu heyetlere, “Biz kendimizi öldürme eyleminde değiliz. Biz hak arama eylemi yapıyoruz. Hakkımızı versinler, sonlandıralım. Sonuçları biliyoruz, ama bunun suçu bizim değil. Bilincimiz açık, irademiz tam. Müdahaleyi sakın düşünmeyin, reddediyoruz. Bilincimizin kapanmasını bekliyorsanız siz nasıl hukukçu, doktorsunuz” dediğini aktardı.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA’DAN SELAM VAR

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın herkese selamı olduğunu anlatan Çağatay, bir de mesajları olduğunu belirterek şu mesajı paylaştı:

“Biz Yüksel’i sizin sıcaklığınıza emanet ettik. Bizim üzerimize titrediğiniz gibi şimdi Yüksel’in de üzerine titreyin. Çiçeklerimizi soldurmayın. Bizi unutmayın. Biz içerideyiz ama direnmeye devam ediyoruz. Sizi de direnişi büyütmeye çağırıyoruz. Biz kazanacağız.”

ADLİ SİCİLLERİ KALPLERİ KADAR TEMİZ

Gülmen ve Özakça’nın eyleminin, 2911, hatta Kabahatler Kanunu’nda bile yeri olmadığını söyleyen Çağatay, örgüt iddiaları içinse “Hak arayışını yasa dışı göstermeye çalışıyorlar” yorumunu yaptı. Daha önce yargılandıkları davalardan bahsedenlerin, o davalardan beraat edildiğini de söylemesini siteyen Çağatay, “Adli sicil kayıtları kalpleri kadar temiz” dedi.

DİLEK BALONLARI UÇURULACAK

Bu arada Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça da açlık grevinin 5. gününe girdi. Esra Özakça, eylemin 200. günü, açlık grevinin 80. günü olan 27 Mayıs saat 21.30’da herkesi Nuriye ve Semih’e özgürlük fenerleri uçurmaya çağırdı. (DUVAR)