Milliyet'ten Sedat Peker'e ödül

Milliyet gazetesi düzenlenen geleneksel 'Şehrin En İyileri Ödül Töreni’nde, 'En hayırsever iş adamı' kategorisinde ödül, suç örgütü kurmaktan yıllarca hapis yatmış Sedat Peker'e verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyet gazetesinin Sedat Peker'i ödüle layı görmesi tartışmalara neden oldu. Gazete tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Şehrin En İyileri Ödül Töreni’nde bu yıl "En hayırsever iş adamı" kategorisinde ödül Sedat Peker'e verildi. Sedat Peker ödülünü, Selda Alkor'un elinden aldı.

Yeme-içme, mekan, otel, işletmeci, marka sahibi, iş adamı, şef, ve AVM'lerin bulunduğu 50 farklı kategoride ödüller verildi.

'Milliyet Şehrin En İyileri' ödüllerinde "En Hayırsever İş Adamı" ödülünü Sedat Peker'in alması tepki çekti.

Peker son olarak Barış Akademisyenleri’ne ve başkanlık referandumunda “Hayır” diyenlere yönelik tehdit eden açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Sedat Peker'e ödül Milliyet'in ekini kapattırdıSedat Peker'e ödül Milliyet'in ekini kapattırdı

Akademisyenlere "Oluk oluk kan akıtacağız" diyen Peker, Avrupa’da “Hayır” mitingi yapanlara da “terörist” diyerek, AB ülkelerini uyarmış, “Hayata korkusuzca bakanlar ölümden de korkmazlar öğretisiyle yetişen neslimizin Avrupa’nın her noktasında Gezi olaylarından çok daha beter olan şeyleri nasıl yapabileceğimizi, o gün geldiği zaman tam olarak öğrenecekler” ifadelerini kullanmıştı.

(Kaynak: Medyaradar, Fotoğraf: Neoldu.com)