Askere akaryakıt taşıyan firmalara operasyon

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Doğu ve Güneydoğu'daki askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalara yönelik 7 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. 'PKK/ KCK' ilişkili oldukları iddiasıyla 46 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Birimleri'nin il Jandarma komutanlıklarıyla 7 ilde Doğu ve Güneydoğu'daki askeri birliklere akaryakıt taşıyan firma yönetici ve çalışanlarına yönelik operasyonunda 46 kişi gözaltına alındı.

Batman il Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün Batman, Hakkari, Şırnak, Mardin, Bitlis, Siirt ve Sivas'ta eşzamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı (ANT) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde askeri birliklerin akaryakıtını taşımak üzere ihale alan firma yönetici ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 46 şüpheliye yönelik PKK/KCK bölücü terör örgütüne finansman sağlamak, edimin ifasına fesat karıştırmak, 5 bin 607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varılğı değerlerini aklama suçlarından operasyon devam etmektedir."

(DHA)