HDP'li vekiller AİHM önünde açıklama yaptı

HDP, AİHM önünde açıklama yaptı. AİHM'den, tutuklu vekillerle ilgili karar vermesi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP milletvekilleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde, Avrupalı siyasetçilerle birlikte basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "Barış, özgürlük ancak adaletle gelebilir. Hukuk, demokrasi ancak adaletle korunabilir. Özürlük, demokrasi için bir kez daha AİHM önündeyiz. Tek bir çağrımız var adaletin bir an önce gerçekleşmesidir." dedi.

Dayanışma için açıklamaya katılan siyasi partilerin grup temsilcilerine tutuklu milletvekilleri adına teşekkür eden Baydemir, "Neredeyse 2 yıldır, Türkiye'de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin koruma altına aldığı bütün haklar saldırı altında" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu vekiller için karar vermediğini söyleyen Baydemir, AİHM'e başvuruların karara bağlanması çağrısı yaptı. Baydemir, "Çünkü Türkiye’de maalesef iç hukuk yolları tükenmiştir, iç hukuk yolları tıkatılmıştır, siyasi baskı altındadır, işlevsizdir. Bundan dolayı da AİHM’in sözleşmeye aykırılık kararıyla, Türkiye’de bir kez daha demokrasinin, ifade özgürlüğünün, hukukun ve adaletin hayat bulmasına katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)