Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça'ya Filistin'den destek

FHKC Siyasi Büro Üyesi Leyla Halid, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek verdi. Halid, "Bu direnişiniz meşru bir direniş, bir hak mücadelesidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro Üyesi Leyla Halid, açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek verdi.

Telefonla bağlantısı ile açlık grevinin yapılığı Yüksek Caddesi'nde toplananlara seslenen Leyla Halid, "Bu direnişiniz meşru bir direniş, bir hak mücadelesidir. Nuriye ve Semih hocalara en kalbi selamlarını iletirken, bu direnişlerinin sadece kendilerini temsil etmediğini, İsrail zindanlarında açlık grevindeki bin 800 esirin sesi olduğunu biz burada duyuyoruz" dedi.

Dayanışmanın yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Halid, "Filistin halkı adına, esirleri adına sizlere selamlarımı iletiyorum" diye konuştu.

KHK ile ihraç edilen Gülmen ve Özakça, açlık grevlerinin 69'uncu gününü, açlık grevinde olan Filistinlilere adamıştı. İsrail’de cezaevlerindeki koşulları protesto eden Filistinliler açlık grevine başlamıştı. FHKC’nin yanı sıra El Fetih’den de pek çok kişi açlık grevine katılıyor. 2002 yılından beri cezaevinde olan El Fetih’in önemli isimlerinden Mervan Barguti, açlık grevine öncülük eden isimlerden.

Leyla Halid açlık grevine başlıyorLeyla Halid açlık grevine başlıyor