Leyla Halid açlık grevine başlıyor

İsrail cezaevlerindeki açlık grevine başlayan Filistinli tutsaklara destek için Leyla Halid açlık grevine başlıyor. FHKC üyesi Halid, gençliğinde düzenlediği uçak kaçırma eylemleriyle dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin direnişinin sembol isimlerinden Leyla Halid, İsrail cezaevlerinde açlık grevlerine devam eden tutsaklara destek olma amacıyla açlık grevine başlıyor.

Filistinli tutsaklar neden açlık grevinde?Filistinli tutsaklar neden açlık grevinde?

'DAHA ÖĞRENECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR'

Al Watan Voice haberine göre Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) siyasi büro üyesi Leyla Halid, "Haklarımızın tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz. Açlık grevleri düşmanla aramızdaki cephe hattıdır sadece boş midelerin silah olduğu bir cephe" diyerek açık grevine başladığını açıkladı. Ürdün'de yaşayan Halid, "Aç olsak dahi düşmana Filistinlilerin beyaz bayrak çekmeyeceğini, bu insanların mücadelesinde daha öğrenecek çok şeyleri olduğunu göstereceğiz" diye ekledi.

Ürdün'de 1967 yılında Filistinli örgütler ve kraliyet arasında yaşanan 'Kara Eylül' çatışmalarının ardından dört uçak kaçırma eylemine katılan Halid, 1969 ve 1970 yıllarında da gerçekleştirdiği çeşitli eylemler, dünyada büyük yankı uyandırdı.

BİNLERCE TUTSAK GREVDE

İsrail'de cezaevinde bulunan yaklaşık bin 500 Filistinli geçtiğimiz haftalarda açlık grevine başladıklarını duyurdu. FHKC'nin yanı sıra El Fetih'den de pek çok tutsak, hapishane koşullarının iyileştirilmesi talebiyle açlık grevlerinde. 2002 yılından beri cezaevinde olan El Fetih'in önemli kadrolarından Mervan Barguti, açlık grevlerine liderlik eden isimlerden. (DIŞ HABERLER)

Açlık grevi yapılan cezaevi önünde mangal yaptılarAçlık grevi yapılan cezaevi önünde mangal yaptılar