TJA’dan kadın örgütlerine çağrı: 17 Mayıs’ta Batman’dayız

Batman'da yaşanan istismar soruşturmasına karşı kadın örgütleri harekete geçiyor. TJA’dan kadın örgütlerini 17 Mayıs’ta Batman’a çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da çocukların sistematik olarak fuhuşa zorlanması ve faillerin serbest bırakılma iddialarına tepkiler gelmeye devam ediyor.  TJA, DTK, DBP ve HDP, 'Tecavüzün kefaleti olmaz. Tecavüz satın alınamaz’ sloganı ile 17 Mayıs'ta Batman’da eylem yapacak. Dava öncesi açıklama yapan ve N.Ç. davasını hatırlatan TJA, Türkiye kadın hareketlerine ve feminist örgütlere mücadelelerine destek olmaları noktasında çağrıda bulundu.

'Batman’daki cinsel istismar failleri neden açıklanmıyor?''Batman’daki cinsel istismar failleri neden açıklanmıyor?'

Gazete Şûjin’in haberine göre, Tevgera Jinên Azad (TJA), Batman’da cinsel saldırıya maruz bırakılmasının ardından aylarca sistematik fuhuşa zorlanan 14 yaşındaki G.’ye ve diğer çocuklara ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Batman’da G.’nin maruz bırakıldığı sistematik cinsel istismar ve fuhuş olayının büyük bir fuhuş organizasyonu ile karşı karşıya olunduğunun göstergesi olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Bu gerçeğin üstünü örtmek için dosya ile ilgili gizlilik kararı verilmiştir. Yargının Kürt kadınları ve çocukları söz konusu olunca aldığı kararlar tam bir kadın düşmanlığı biçiminde açığa çıkmaktadır. Biz bu tavrı N.Ç ve Siirt davalarından bilmekteyiz. Bu duruma karşı Batman kadınları ile dayanışmak, tecavüz mağduru kızlarımızın mücadelesini yürütmek ve yargının tecavüzcüleri kefaletle serbest bırakma kararına itiraz etmek için DTK, HDP, DBP kadın meclis ve temsilleriyle, kapatılan kadın kurum bileşenleri ile 17 Mayıs 2017 tarihinde ‘Tecavüzün Kefaleti Olmaz. Tecavüz Satın Alınamaz’ sloganı ile Batman’ da olacağız. Türkiye kadın hareketleri ve feminist grupların bu mücadelemize destek vereceklerine inanıyor ve eylemimize davet ediyoruz.”