Kemal Gün’ün açlık grevi 79. gününde

Kemal Gün’ün açlık grevi 79’uncu gününe girdi: Biz açlık grevine meraklı değiliz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kemal Gün’ün operasyonlarda yaşamını yitiren oğlunun cenazesi için Tunceli'de başlattığı açlık grevi 79’uncu gününe girdi "Benim mezar hakkım var" diyen Gün, “Sadece kemiklerini versinler gidip defin yapalım” diyor. Hozat ilçesinde hava bombardımanında yaşamını yitirenlerin cenazeleri halen ailelerine verilmedi.

Özgürlükçü Demokrasi'nin haberine göre, sağlık sorunları artan Kemal Gün, sol gözünde görme kaybı yaşadığını belirterek, “74 kilodan 57 kiloya düştüm. Bugüne kadar 17 kilo kaybım var. Bizim sağlık durumumuz önemli değil. Biz çocuklarımız için yaşadık. Çocuklarımız için de herşeyi yaparız. Benim mezar hakkım var. Eğer ki çocukları var ise babaları ve anaları var ise vicdanları var ise ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler. Biz açlık grevine meraklı değiliz. Fakat herşeyi çocuklarım için yapıyorum. Versinler cenazemizi dinimizin ve adetlerine göre defnedelim. En azından başında dua edeceğimiz bir mezarı olsun. Sadece kemiklerini versinler gidip defnedelim” dedi.

Her gün zırhlı araçlar ile taciz edildiği bilgisini paylaşan baba Gün, “Belediye bana her gün için 227 lira ceza kesiyor. Buna gerekçe ise “Kamu yeri işgal etmek.” Eğer oturmak yasak ise o zaman tüm insanlara yasaklansın. Bizde oturmayalım. Bu bizim doğal hakkımız” dedi. Gün, “Kamuoyuna ve güzel insanlara şunu söylüyorum. Herkesin bize sahip çıkması lazım. Yoksa vicdanları ile baş başa kalırlar” sözleri ile kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

(HABER MERKEZİ)