Gülmen ve Özakça’dan bir günlük açlık grevi çağrısı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, açlık grevlerinin grevin 66'ncı gününü, KHK’lerle atılan kamu emekçilerine adadı. Gülmen ve Özakça, “Cumartesi herkesi açlığa ortak olmaya çağırıyoruz” dedi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Gülmen ve Özakça'ya destek için bir günlük açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL kararnamesiyle ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açlık grevinde 65 günü geride bıraktı.

Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi olarak 190 günü geride bırakan Gülmen ve Özakça, 65 gündür de açlık grevi yapıyor. Siyaset dünyasından edebiyat çevrelerine kadar farklı kesimlerden yapılan destek açıklamalarının ardından Özakça ve Gülmen eylemi büyütme çağrısı yaptı.

Sağlık durumları kötüleşen eylemcilerden Gülmen “66'ncı açlık gününü kanun hükmünde kararnamelerle işlerinden atılmış kamu emekçilerine adamak istiyoruz. Cumartesi günü açlığımızı paylaşmaya, tüm Türkiye ve dünya halklarını davet ediyoruz” dedi.

'HEP BERABER PAYLAŞALIM'

Açlık grevine başladığı günden bu yana 18 kilo kaybeden Semih Özakça ise “Bütün meydanlarda, alanlarda, evlerde, iş yerlerinde işlerinden atılan kamu emekçileri için açlık grevimizi hep beraber paylaşalım diyoruz. Cumartesi günü herkesi açlığa davet ediyoruz” diyerek dayanışmanın genişletilmesi çağrısı yaptı.

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ'NDEN 1 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek veren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, bir günlük açlık grevine başladı. Eylemin 65'inci günü saat 18.00'de başlayan eylem yarın aynı saatte son bulacak.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'e destek vermek için İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. Açıklama için yeniden alana gelen Gülmen ve Özakça'nın konuşmakta güçlük çektiği belirtildi.

Basın açıklamasını yapan PSAKD Genel Sekreteri Turgay Özkan destek için açlık grevine başladıklarını duyurdu. "Bedenlerimizi hocalarımız için açlığa yatıracağız" diyen Özkan şöyle devam etti:

"OHAL vasıtasıyla yaratılan mağduriyetler ivedilikle giderilmelidir. Tüm kamu emekçileri görevine iade edilmelidir. Buradan açıklıkla beyan ediyoruz ki hocalarımızın talepleri bizim de talebimizdir. Bundan sonra da haklarımızı alana kadar direnmeye devam edeceğiz."

İZMİR'DE 3 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

Dihaber'in haberine göre, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, açlık grevine destek için İzmir Valiliği önünde eylem yapmak istedi. “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir” dövizleri taşıyan avukatlar, valilik merdivenlerine geldiklerinde polis müdahale etti.

Polisin müdahalesi sırasında bazı kadın avukatlar merdivenlerden yuvarlanırken, bazıları polisler tarafından sürüklendi. Gözaltına alınan 3 kadın avukat İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltındaki avukatların avukatları ile görüşmesine izin verilmedi. (DUVAR)