Atatürk'e hakarete iki yakalama kararı

Bakırköy Cumhuriyet Basşavcılığı, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından soruşturma yürütülen Süleyman Yeşilyurt ile Hasan Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Mahkeme iki isim hakkında yakalama kararı çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk'e hakaret iddialarına yönelik soruşturmada bugün yeni gelişmeler yaşandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından yürütülen soruşturmada, Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Savcılık her iki isme “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamaları yöneltti.

Savcı Sarıyar tutuklamaya yönelik yakalama talebine ilişkin yazısında ,"Şüpheliler hakkında kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren delillerin bulunması, ülkenin kurucu liderine yönelik toplumda infial oluşturabilecek şekilde suçun işlenmesi, şüphelilerin adreslerinde bulunamamaları nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Madddesi'nde koşulların oluştuğu gözetilerek tutuklamaya yönelik yakalama çıkartılması rica olunur" ifadelerine yer verdi.

'Atatürk'ün sevgilisiydi' iddiasına soruşturma'Atatürk'ün sevgilisiydi' iddiasına soruşturma

Talebi değerlendiren Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

NE OLMUŞTU?

Süleyman Yeşilyurt hakkında TVNET'te yayımlanan 'Derin Tarih' isimli programda Atatürk'le ilgili sözleri, Hasan Akar hakkında ise Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım için sosyal medyada paylaştığı videoda hakaretlerde bulunduğu için soruşturma başlatılmıştı.

İlber Ortaylı'dan Atatürk'e hakarete tepkiİlber Ortaylı'dan Atatürk'e hakarete tepki

Savcılık, şüpheliler Akar ve Yeşilyurt hakkında gözaltına alınma talimatı vermişti. Ancak, Akar ve Yeşilyurt'a ulaşılamamıştı.

(HABER MERKEZİ)