Dink iddianamesi iade

Dink cinayetinde üçüncü iddianame savcıya iade edildi. Gerekçe: Dosyada eksikler var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hrant Dink cinayetine ilişkin olarak Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler ve jandarma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 51 kişi hakkında hazırlanan üçüncü iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından savcısına iade edildi.

Davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan ve ana dava dosyasıyla birleştirilmesi talebiyle gönderilen cinayete ilişkin üçüncü iddianameyle ilgili incelemesini tamamladı.

Mahkeme heyeti, 'eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle' iddianameyi savcısına iade etme kararı aldı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin açılan dava haricinde, cinayetin FETÖ ile bağlantısını ortaya çıkaran en kapsamlı soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan üçüncü iddianamede, Gülen, eski savcı Öz, kapatılan Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazeteciler Adem Yavuz Arslan, Ercan Gün ile meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız ve İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Yüzbaşı Muharrem Demirkale'nin de aralarında bulunduğu 51 şüpheli yer alıyor. Bu şüphelilerden 28'i tutuklu, Gülen ve Öz'ün de aralarında bulunduğu 8'i ise firari. (HABER MERKEZİ)