Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD yanlıştan bir an önce dönsün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin YPG'ye silah yardımı yapmasını eleştirdi. Erdoğan, "Müttefiklerimizin terör örgütlerinin yanında değil yanımızda yer alacağına inanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin YPG'ye silah yardımı yapma kararına tepki gösterdi. Erdoğan, "Aklı selim ile çözülmesinden yanayız. Temenni ediyorum ki yanlıştan bir an önce dönülür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sierra Leone Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

'BAŞKA TERÖR ÖRGÜTÜNE İHTİYAÇ OLMADIĞINI İSPATLADIK'

IŞİD'e karşı operasyonlarda başka örgütlerin desteklenmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "DEAŞ terör örgütüne en büyük zayiatı verdiren Fırat Kalkanı harekatı bu tavrımızın en somut örneğidir. Bu harekat başka bir terör örgütüne muhtaç olunmadığını tüm dünyaya ispat etmiştir. Hangi gerekçe ile olursa DEAŞ terör örgütü ile mücadele bir başka terör örgütü ile yürütülmemeli" diye konuştu.

ABD'den YPG'ye ağır silaha resmen onayABD'den YPG'ye ağır silaha resmen onay

'ENDİŞELERİMİZİ TRUMP'A İFADE EDECEĞİZ'

Suriye ve Irak'taki her gelişmenin Türkiye için milli güvenlik meselesi olduğunu savunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Müttefiklerimizin terör örgütlerinin yanında değil yanımızda yer alacağına inanmak istiyoruz. Alınan karar ile ilgili endişelerimizi 16 Mayıs'ta Başkan Trump ile yapacağımız görüşmelerde ayrıntılı bir şekilde kendilerine bizzat ifade edeceğiz. 25 Mayıs'taki mini NATO zirvesinde de müttefiklerimiz ile konuyu masaya yatıracağız. Bölgenin istikrarını garanti altına alacak. Suriye'nin gerçekleri ile uyumlu bir sonuca ulaşmamızı sağlayacağına inanıyorum. Temenni ederim ki ifade edilen bazı gerçeklerden ABD'ye gitmeden bir an önce dönülmüş olunur." (ANKARA/DHA)

7 soruda ABD'nin YPG kararı7 soruda ABD'nin YPG kararı

Türkiye ABD'nin YPG kararını nasıl öğrendi?Türkiye ABD'nin YPG kararını nasıl öğrendi?

YPG: Amerikan silahları tarihi bir kararYPG: Amerikan silahları tarihi bir karar

ABD'den Türkiye'ye YPG mesajıABD'den Türkiye'ye YPG mesajı

Yıldırım: PKK'ya silah yardımını kabul edemeyizYıldırım: PKK'ya silah yardımını kabul edemeyiz

Savunma Bakanlığı'ndan ABD'ye YPG tepkisiSavunma Bakanlığı'ndan ABD'ye YPG tepkisi

SDG: Amerikan silahlarının siyasi anlamı varSDG: Amerikan silahlarının siyasi anlamı var